Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 10 months później...

Co myślicie o tym domku, czy spełnia swoje funkcje dla 4 osobowej rodziny plus teściowa na weekend ;(?? Mamay zamiar poszezryzc dom od strony salonu i jadali o ok.06m i poszezrzyc gaarz o 0,6m. Przestrzeńs alonu się zwiększy do ok 38 m2 i pokoików na poddaszu. Czy to ma sens i jak to zwiększy koszty buwdowy. Uzytkowa się zwiększy o jakieś 12 m2. mysle że wyjdzie więcej o jakieś 15 tysiecy (pod kluxz) za to poszerzenie. Czy się mylę??

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-asparagusach/m4889afc866321

• 4 months później...
  • 2 weeks później...

Jak w temacie czy ktoś buduje lub wybudował ten domek? Jesteśmy o krok od kupna tego projektu i chętnie zasięgnął bym opinii tych co budują lub wybudowali

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-asparagusach/m4889afc866321,1074

Edytowane przez ginter12

• 1 month później...
Gość so**l

Hej!

Będziecie prowadzić dziennik?

Dziś znalazłam projekt o którym piszesz i jestem nim zachwycona. Myślę,że uda nam się wybudować własnie ten domek. Niestety nasza budowa najwcześniej za rok lub dwa, ale będę Wam kibicować. Póki co szukam informacji o Asparagusie i czytam, czytam, czytam :)

Przeglądam projekty od ponad roku i ten wydaje mi się najlepszy. Zależało nam na takim układzie pomieszczeń, własciwie nic nie musimy zmieniać.

Dodam tylko,że interesuje nas nowoczesna wersja tego projektu.

Pozdrawiam

Trudno powiedzieć czy będziemy prowadzić dziennik jeśli czas pozwoli to się postaramy :-) Póki co to nie ma o czym pisać bo projekt leży sobie u architekta który go adoptuje.

My też niewiele zmieniliśmy ( drobna kosmetyka) dodam tylko że będziemy budować lustrzane odbicie Asparagusa

pozdrawiam

Gość so**l

Dzięki za odpowiedź!

Wczoraj znalazłam projekt a dziś mój mąż marudzi,że salon nie jest fajny! Póki co szukam innych projektów z salonem od południa, ale nie ma ich zbyt wiele ( mamy wąską działkę-20 m).

Czy Wy zmienialiście coś w salonie?

Mój mąż uważa,że jest zbyt wąski i nieustawny. Faktycznie tam gdzie na planie jest narożnik jest dość wąsko a to jedyne miejsce gdzie można wcisnąć tv. Macie jakiś inny pomysł na ustawienie tych mebli?

Najfajniejszy jest środek salonu, bo jest najszerszy, ale tam nie ma miejsca na tv. Narożnika tez tam raczej nie można dać, bo jest wyjście na taras...

Sama już nie wiem co o tym myśleć.

Fajnie jeśli będziecie prowadzić dziennik. Będę stałą czytelniczką :)

Pozdrawiam

Nam odpowiada salon i raczej nie zamierzamy nic w nim zmieniać. Naszym zdaniem lepiej się ogląda tv jak nie jest zbyt daleko choć pewnie z czasem wizyta u okulisty na bank :rolleyes: Chcemy tylko postawić ściankę od kominka do kuchni. Jakoś tak nie widzi mi się brudne gary i goście w salonie. Na forum zresztą odradzaja całkiem otwartą kuchnię i dlatego chcę ją odizolować. Zresztą zobaczymy w "praniu" jak o wyjdzie. W tej chwili to marzymy żeby zobaczyć choć dziurę w ziemi :rolleyes: