Martinezio 31.07.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witajcie. Pytanko jest takie: czy są jakieś środki chemiczne, które odstraszają muchy, a jednocześnie są neutralne dla tynków silikatowych? Problem jest taki, że mamy dość ciepłą elewację (chodzi o kolor: jasna, ciepła żółć) i rano jest po prostu koszmar z muchami w roli głównej, które masowo obsiadają tę elewację . Na domiar złego obsiadają elewację wschodnią i wygrzewają się na wstającym słońcu, która to elewacja jest główną elewacją z drzwiami wejściowymi Wychodząc rano do pracy trzeba się przebijać przez tabuny much Nawet nasza kocica, mimo szaleńczych prób, nie jest w stanie upolować choćby % z tego latającego tałatajstwa Rozumiem, że problem ustanie, gdy nie będzie słońca rano, ale wolałbym spróbować jakoś rozwiązać go inaczej i żekłbym permanentnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 31.07.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Chyba tylko jakis Muchozol mi przychodzi do głowy popsikaj sciany to je na jakis czas odstraszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz_b 31.07.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 http://www.bros.pl/index.php?s=products&brand=1&lang=1&t=11&page=2 znajoma testowała, mówiła że działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz_b 31.07.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 http://www.bros.pl/index.php?s=products&brand=1&lang=1&t=11&page=2 znajoma testowała, mówiła że działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.07.2009 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 http://www.bros.pl/index.php?s=products&brand=1&lang=1&t=11&page=2 znajoma testowała, mówiła że działa. Ale chodzi o to: http://www.bros.pl/products/63.jpg czy o to: http://www.bros.pl/products/71.jpg czy może o to: http://www.bros.pl/products/59.jpg Znalazłem w necie info o roślince o nazwie Wrotycz Pospolity - ktoś ma może doświadczenia z tym ziołem? Warto zasadzić chwasta, czy nie? To tak na przyszłość, gdy będziemy robić ogródek Na razie chciałbym się skupić na chemikaliach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_73 31.07.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Najlepszym sposobem na muchy i inne robactwo jest sprawdzony przez naszych prapra dziadków ....... kolor niebieski elewacji :) lub jak to sie mów na wsi "siwy". I coś w tym jest ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.07.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Tak, wiem, ale co zrobię, że nam się podobie żółć? Niebieski jakoś mi nie pasi do dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 31.07.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 miałem to właśnie napisać - widziałem kiedyś w tv program o jakimś plemieniu w Afryce które maluje domy na niebiesko żeby odstraszyć owady których w ich okolicy jest multum. BTW - kolor żółty owady wszelakie uwielbiają - mam taką koszulkę w koloże wściekle żółtym, której praktycznie nie da się założyć bo zaraz wokół mnie lata pełno tego tałatajstwa. No ale mi też nie podobałby się chyba kolor niebieski na elewacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.07.2009 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Niestety, to prawda z żółcią. Obok mnie sąsiad też ma świeżo otynkowaną chatę, tyle, że użył koloru "ceglastego" (wg mnie to pomarańczowo-rudy, ale niech mu będzie ) i much tak do niego nie lgną, jak do mojego... Powalczę z tym Metoflox-em, zobaczymy, czy coś pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 31.07.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 http://www.bros.pl/index.php?s=products&brand=1&lang=1&t=11&page=2 sprawdzałem i działa skutecznie tylko później muchy musisz zamiatać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.07.2009 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Ale który konkretnie? Bo na tej stronie jest kilka produktów Czy może napędzacie sobie prowizję? Zamiatanie to nie problem, bo póki co to nie mam chodników wokół domu, więc natura sama tę sprawę załatwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.08.2009 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Ale który konkretnie? Ok, odpowiem sam sobie Po naradzie z technologiem Bros-a wyszło, że lepszy będzie Metoflox, gdyż nie zostawia śladów, a dwuskładnik niestety tak, przy czym oba mają takie samo działanie. Może komuś też się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz8 11.07.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 mamy dość gorące lato, więc myślę że wiele osób może mieć na powrót problem z muchami na elewacji - pomagają urządzenia które generują ultradźwięki (dla nas są one niesłyszalne). ogólnie muchy powinno tępić się tam gdzie się narodziły - czyli w oborach i gnojowniku, ale to inny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 11.07.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 ja w okolicy nie mam ani obor ani gnojowniku a much troche jest (las i rzeczka w poblizu ... )ja eskperymentowalem z "pulaplami" na muchy (taki worek 5l z jakims srodkiem, zalewa sie, wiesza przy ogrodzeniu i muchy zamiast ciagnac do elewacji leca do zanety i sie topia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz8 12.07.2016 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 i co działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 13.07.2016 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Ja używałem preparatów w proszku (np Ascyp, ostatnio inny, tylko nie pamiętam nazwy-do użycia wewnątrz domu i na zewnątrz) do rozcienczania w opryskiwaczu - wygodne w użyciu, działa i nie zostawia śladów. Opryskujesz głównie ściany wokół drzwi/okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafix1983 21.06.2017 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Ja używam na muchy środek można go stosować tak jak ascyp. Różnica jest taka, że jest on w płynie i rozprzestrzenia się go za pomocą opryskiwacza. Edytowane 2 Października 2017 przez Tomaszs131 Reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts