cheshire_cat 31.07.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No i stało się. Po trzech tygodniach wiercenia, pukania, stukania od świtu do nocy sąsiad zza ściany przebił się do naszego mieszkania. Dziura ma około 20 na 10 cm i nie mogę powiedzieć, że jej widok mnie cieszy. Właściciel mieszkania zapewnił, że pokryje koszty naprawy...no i czeka mnie kilka godzin pilnowania jego ekipy. Tak wygląda sytuacja. Zastanawiam się tylko, czy należy zgłosić sprawę do administracji????? Czy ktoś wie? Pomocy, tracę siły!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 31.07.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Może sejf zabudowywał. Zrobiłbym drzwiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 02.08.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 hehe, nieżle... ale nie wiem czy takie coś trzeba zgłaszać do administracji, myślę ze nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.08.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 A ta administracja to co niby ma zrobić?Stało się to trudno. Zdarza się. Daj jego ekipie załatać otwór tak, abyś był zadowolony i zapomnij o sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cheshire_cat 03.08.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Jak to co ma zrobić administracja? Skontrolować czy roboty u sąsiada są wykonywane zgodnie z prawem. W naszym przypadku okazało się, że nie - sąsiad wykuł sobie otworek 70x80 cm tak, że dzieląca nas w tym miejscu ściana ma na tej powierzchni 2,5 cm grubości (nie licząc dziury). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 03.08.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 ech, a ja myślałam że epoka donosicilestwa minęła... mylę się po raz kolejny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.08.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Jak to co ma zrobić administracja? Skontrolować czy roboty u sąsiada są wykonywane zgodnie z prawem. W naszym przypadku okazało się, że nie - sąsiad wykuł sobie otworek 70x80 cm tak, że dzieląca nas w tym miejscu ściana ma na tej powierzchni 2,5 cm grubości (nie licząc dziury). Ale z którym prawem, bo nie rozumiem? Budowlanym? Czy ta pocieniona ścianka jest dla was przeszkodą i w jakiej (z czego) ścianie został zrobiony ten otwór? Domyślam się, że przeraża was hałas jaki tą ścianą będzie dochodził od sąsiada i to jeszcze mogę zrozumieć, ale sam fakt, że ktoś przerabia sobie sąsiednie mieszkanie bez mojej wiedzy/zgody nie jest dla mnie przerażający. A przebicie się do was to oczywiście wypadek, który zdarza się od czasu do czasu nie tylko w nielegalnych remontach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikeelrapido 10.08.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Żyj i daj żyć innym - tą zasadą powinniśmy się kierować. Daj człowiekowi spokój, i tak musi dopłacić ekipie za dziurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts