Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pralka Gorenje

e-mól

Recommended Posts

• 1 month później...
ja mam pralkę innej firmy (ardo - jest ok), więc nie wiem jak sprawują się pralki gorenje, mogę tylko dodać, że mi kiedyś polecano zwrócić uwagę na miejsce produkcji - jeśli pralka np włoska (moja) to żeby była made in italy. i napis taki na pralce mam ;) ile w tym prawdy nie wiem, nie wiem też gdzie były robione poszczególne części.

Użytkuję pralkę Gorenje juz od dwóch lat i jestem bardzo zadowolona. Mam małą łazienkę i zmieściła się tylko ta płytsza, ale i tak jest super. Ma wiele programów (zimne pranie, pranie sportowych ubrań itd), ale teraz to prawie wszystkie mają. Mimo to wybrałam tą i mogę spokojnie polecić :)

Mam Gorenje od 4 lat ( pojemność 7 kg i 2000 obr/min)

Cichusieńka. Jedyna jej wada to waga 125 kg. ( gdyby była lżejsza pofrunęła by )

Wybrała bym jednak opcję z innym programatorem ( nie ciekłokrystalicznym ) - to pikanie paluchem po kolei w wyborach funkcji i podfunkcji jest drażniące.

Przy dłuższych paznokciach trzeba uważać w co się pika :wink:

Gorenje od 2 lat działa bezawaryjnie.Wybrałem dlatego,że miała opinię najmniej awaryjnej.Bosch ma lepszą elektronikę,powiedział sprzedawca - proponuję poczytać wcześniejsze posty,w pralkach Boscha przepalały się programatory zazwyczaj po 2 latach.Nie warto patrzeć na wyposażenie w gadżety,takich np.dużo ma Samsung,ale co z tego jeśli bębny są nierówne i pralka się rozlatuje.

• 8 years później...
Powiedzcie mi czy zaszkodzi pralce temperatura nieogrzewanego poddasza w zimie ?

Mam na poddaszu pralnie ....poddasze jest niewykończone i nieogrzewane....czy cos sie może stać mojej pralce ?

Pobierz ze strony producenta instrukcję obsługi. W oglądanym ostatnio modelu:

Urządzenia nie należy stawiać w

pomieszczeniu, gdzie temperatura może

spaść poniżej 0 °C, ponieważ części

urządzenia mogą po zamarznięciu wody

ulec uszkodzeniu.

Przed podłączeniem pralka powinna ogrzać się do

temperatury pokojowej (odczekać należy przynajmniej 2

godziny).

• 3 weeks później...