Andrzej_78 31.07.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witam,Planuje wykonac wylewki bez zlecania tego firmie tylko je zrobić we włąsnym zakresie,(tzn. wynajął bym kogoś jeszcze do pomocy) chciałbym przekalkulować koszty czy to mi się wogóle opłaca robić. Dlatego mam pytanie o czasochłonność zrobienia wylewek, jesli ktoś tak robił, to prosze o informacje ile czasu zajęło zrobienie jakiejś powierzchni i w ile osób. Ja u siebie mam do zrobienia 50 mk na poddaszu i 60 na parterze. Z góry dziękuje za wypowiedzi, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 31.07.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 W dwie osoby można dziennie przerobić około 20 betoniarek czyli 3m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 03.08.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 nie wiem, jak u mnie dokładnie ale we dwóch pokój 10 m2 robiony jakieś 2-3 godziny pokój 25 m2 trochę dłużej - spokojnie po pracy do wieczora zalali opłaca się samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom-Budowniczy 07.08.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 jeśli już robiłeś coś takiego to się opłaci samemu zrobić. Jeśli nigdy nie robiłeś to trochę się pomęczysz ale też zrobisz (ocieplanie, poziomowanie, dylatacje, zbrojenie-jeśli potrzeba). Ile czasu Ci to zajmie to inna sprawa zwłaszcza że na 2 poziomach będzie robota. Lepiej podzielić pracę na minimum 2 etapy i tak we dwóch będziecie mieli co robićżyczę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_78 07.08.2009 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Hmm, a czy jest szansa ze w dwa dni we dwóch zrobimy jeden poziom? Chodzi o ułożenie samej wylewki, styropian i dylatacje mogę zrobić sobie wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 07.08.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Raczej Tak. Pamiętaj o dodawaniu plastyfikatora zgodnie z instrukcja, ułatwi Ci robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazz 10.08.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 jeszcze dodam ze chyba najwazniejszym czynnikiem jest woda, a raczej jej ograniczona ilosc- nie moze byc jej za duzo bo zacznie robic kaluze a w zwiazku z tym te miejsca beda oslabione(nie rownomierna wytrzymalosc betonu) i najczesciej pojawi sie tam dolek. Trzeba tez zatrzec po pewnym (czesciowym) zwiazaniu. Sporo tego robilem w domu, ale teraz nie zdecydowalbym sie sam tego robic, zacierane maszynowo wychodzi rowniej. ... a jezeli jeszcze trzeba wnosic na 2 kondygnacje to trzeba miec troche krzepy do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts