grzegorz_si 31.07.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 WitamJak głęboko sięgają korzenie tuji szmaragd - dorosłego już krzaczka?Pytam bo w okolicach przyszłych nasadzeń chciałbym zakopać skrzynki do rozsączania deszczówki i chciałbym to zrobić na tyle głęboko, żeby nie przeszkadzały tujom.Kopię w piasku więc nawet do 2 m jestem w stanie zrobić taki wykop, skrzynka ma 0,5 m, więc jest 1,5 m od poziomu gleby. Czy to wystarczy, żeby na tym posadzić tuje i żeby im to nie przeszkadzało?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 31.07.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Wykopywałam dużą tuję - korzeni się płytko, nawet metra nie było, chyba i mniej. Tuje z tego co wiem płytko się korzenią - przez to przewracają się nawet zbyt duże okazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts