AGA NR 1 31.07.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Muszę już mysleć o kupnie styropianu na : - podłogę ( 10 cm ) - ocieplenie zewnętrzne domu ( 14 cm ) Jest ogromna różnodnośc firm i cen. Mam totalny mętlik w głowie ! Czy one jakość znacząco różnią się od siebie ? Bo ceny czasami są diametralnie różne. Jaki więc polecacie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.07.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Na podłogę EPS-100 gładki, a na elewację EPS-70 felcowany. Producent w zasadzie nie gra roli, byle arkusze były płaskie, niewybrzuszone. Było na forum wielokrotnie opisywane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 31.07.2009 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Dziękuję. A firmy konkretnie jakie polecisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.07.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 To już musisz sama rozkminić Idź do swojej hurtowni i zapytaj, co mogą polecić ze styropianu na podłogę i elewację. Później sprawdź w necie opinię o nich i albo weźmiesz, albo zapytasz o alternatywę Polecam średnią półkę cenową, bo te tanie zwykle są krzywe, a te drogie to przereklamowane (nieadekwatny stosunek jakość/cena). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 31.07.2009 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Rozumiem. Zastanawiam się, czy nie kupić na necie - zatrzęsienie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 31.07.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Kumpel-deweloper bardzo ciepło o Genderce się wyrażał. Z moich doświadczej to Termoorganika lepsza od Austrothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 31.07.2009 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 31.07.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 cholercia Depi a ja bym tam polecił AustrothermPrzynajmniej równyponadto bez felcu - mniejszy odpad a i tak pianką trzeba nierówności wypełniać Takie płyty poklejone między sobą to jednak zap.. konstrukcja - czuć różnice podczas szlifowania szczególnie w narożach Ale tam zawsze można zrobić inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 31.07.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Ja na razie bawiłem się tylko twardym i EPS100 TO w ciapki wyraźnie lepszej jakości był, niż Austrotherm. Ale nie wiem, czy można na tej podstawie ogólniejsze wnioski wyciągać. Choć TO ciapkowate jest droższe, więc w sumie powinno być lepsze. Jednak zdanie kumpla jest już miarodajne - postawił już jakieś 100 domów, więc chyba wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 31.07.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 ja na własnej skórze testowałem Arbet. Jest niezły czyli równy. Mój wykonawca niepochlebnie mówił o teromorgarnice, raczej pozytywnie o Austrothermie i Swissporze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 31.07.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 cholercia Depi a ja bym tam polecił Austrotherm Przynajmniej równy Również polecam Austrotherm na elewację. Organika to "banany". Czasam podczas szlifowania trzeba z niej zebrać około 2 cm, a często żeby utrzymać linię prostą ściany trzeba przecinać płyty na pół podczas klejenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 05.08.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 cholercia Depi a ja bym tam polecił Austrotherm Przynajmniej równy Również polecam Austrotherm na elewację. Organika to "banany". Czasam podczas szlifowania trzeba z niej zebrać około 2 cm, a często żeby utrzymać linię prostą ściany trzeba przecinać płyty na pół podczas klejenia a może to ściany krzywe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 05.08.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 ......., raczej pozytywnie o Austrothermie i Swissporze. Potwierdzam. Też rozmawiałem z kilkoma fachowcami od ociepleń i pozytywnie wyrażali się o Austrothermie i Swissporze. Sam mam Swisspora a w zasadzie jeden z jego klonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 05.08.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 cholercia Depi a ja bym tam polecił Austrotherm Przynajmniej równy Również polecam Austrotherm na elewację. Organika to "banany". Czasam podczas szlifowania trzeba z niej zebrać około 2 cm, a często żeby utrzymać linię prostą ściany trzeba przecinać płyty na pół podczas klejenia Pełen obaw po przeczytaniu o krzywych płytach kupiłem Termoorganikę na podłogę na gruncie (bodajrze Gold Plus), akustyczny na poddasze i elewacyjny (Platinum Plus - ten szary) na ocieplenie ściany i stropu z garażem. Żadna z płyt nie była krzywa. Bardzo porządny i fajny styropian. Nie kruszy się. Wykonawca od wylewek był zdziwiony że wziąłem Termoorganikę bo on ją poleca klientom (styropian układałem sam). Ocieplacze garażu też byli zadowoleni. Dlatego na elewację też wezmę Termoorganikę. Może krzywe płyty to efekt złego transportu - przechowywania? Nie wiem. Możliwe też że miałem po prostu szczęście. Dachówkę Roben też niektórzy odradzali - ja mam i jestem z niej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 05.08.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 .................... Możliwe też że miałem po prostu szczęście. Dachówkę Roben też niektórzy odradzali - ja mam i jestem z niej zadowolony. Szczęście to 99% sukcesu. Ja mam dachówkę Creatona, na forum pełno krytyki, u mnie 100% zadowolenia mojego i dekarzy, którzy to układali. Z drugiej strony opinie fachowców są bardzo cenne bo u nich z racji ilosci robót współczynnik prawdopodobieństwa braku szczęścia drastycznie sie zwiększa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 06.08.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Super, ale może nie zbaczajmy z tematu Ja mam u siebie Styropmin (czy jakoś tak) na elewacji oraz podłodze i moi wykonawcy byli bardzo zadowoleni, przy czym cena też była interesująca IMO TO w ciapki jest przereklamowane, a jego cena nie odzwierciedla realnego zysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opell 06.08.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witaj ja poleci styropian firmy YETICO- "lepszy" z frezem tak sie nazywa, bardzo dobry styropian cenowo wychodzi 119zł za m3, cena jak dla mnie dobra współczynnik ma chyba 0,36 najgrubszy jaki mają to 12 cm. Robiło sie szybko, wymiary trzymają , jak dla mnie jest git. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spamik 06.08.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam,A ma ktoś jakieś doświadczenia/informacje odnośnie firmy arsanit? Czy ten styropian jest dobrej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.08.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 a ja wybrałem swisspor, zwyciężył w moim plebiscycie cena/jakość no i na elewcje mam "w ciapki" tyle że nie biały w szare ciapki a szary w nieliczne białe ciapki i nie uważam ze jest przereklamowany, jest cieplejszy i dzięki temu zyskałem 4-5 cm ocieplenia więcej w porównaniu do std. eps70 z zachowaniem wymiarów budynku, i z pełną świadomością zapłaciłem za niego więcej bo tak chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.08.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 U nas na elewacji Austrotherm frezowany, polecony przez majstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts