ewa 15.04.2002 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 Mój architekt zwrócił mi uwagę na rodzaj gwoździ jakie będzie stosował cieśla. Twierdzi, że powinny być ocynkowane lub miedziowane. Spytałem cieślę, który jednak ma zamiar używać stalowych. Na które gwoździe się zdecydować ? Jakie używali wasi cieśle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 15.04.2002 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 Niektórzy cieśle niechętnie podchodzą do gwoździ cynkowanych twierdząc-nie bez racji-że łatwiej wychodzą z drewna niż gwoździe surowe(nieocynkowane). Warstwa cynku powoduje,że współczynnk tarcia maleje i prosty gwóźdź może się poluzować,ale... Od kiedy mamy w sprzedaży gwoździe pierścieniowe i skręcane, problem ten przestał istnieć. Osobiście polecałbym ocynkowane-oczywiście nie gładkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 15.04.2002 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 stalowe może zeżreć rdza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 16.04.2002 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2002 a rdza pojawi sie szybko ze wzgledu na zrace dzialanie impregnatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts