Puszka 31.07.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Tak mnie zastanawia jedna rzecz. W łazience mam grzejnik drabinkowy podłączony pod CO (gazowe). Pozatym w grzejnik mam włączoną grzałkę elektryczną z regulatorem (niby na cieplejsze dni) Grzjnik ma wejscie i wyjscie. na jednym jest zawór termostatyczny a na drugim zawór pod imbus. Czy jezeli w sezonie letnim bede chciał wysuszyc reczniki grzałką to musze zakrecić owe zawory?? Jezeli ich nie zakrece to woda bedzie grzana grzałka w calym CO (konwekcja). Znowu jak je zakrece to woda pod wplywem temperatury rozszerzy sie i nie wiadomo co sie stanie. Jak kożystac z tej grzałki?? Pozdrawiam Puszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek187 31.07.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 wystarczy, że zakręcisz jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qgiel 31.07.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Korzystaj normalnie............kiedy trzeba włącz i niech się grzeje. Ta grzałka ma niewielką moc i nic się nie wydarzy. Jak sie boisz to zamknij zawór termostatyczny a powrót zostaw otwarty. Woda bedzie grzana lokalnie, a otwarty powrót zapewni kompensację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts