Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

W jakiej odległości od ściany z gazobetonu mogę postawić kozę jotul F250 3,9-9kW. Chcę ją postawić w sypialni w narożniku by palić w niej od czasu do czasu (wytworzyć dobry klimat). Muszę ją postawić jak najbliżej ściany.

https://forum.murator.pl/topic/127023-w-jakiej-odleg%C5%82o%C5%9Bci-koza-od-sciany-z-gazobetonu/

wyczystką będzie koza. Czyli sadza podczas czyszczenia spadnie do kozy

Ty masz na myśli rurę łączącą kozę z kominem, czy wyczystkę komina?

Dom mam parterowy. Komin chcę wybudować nad kozą od stropu, do stropu będzie czarna rura

wyczystką będzie koza. Czyli sadza podczas czyszczenia spadnie do kozy

Ty masz na myśli rurę łączącą kozę z kominem, czy wyczystkę komina?

Dom mam parterowy. Komin chcę wybudować nad kozą od stropu, do stropu będzie czarna rura

Karkolomne...

Porozmawiaj najpierw z kominiarzem, czy zrobi Ci odbiór. Musisz posiadać w pomieszczeniu kratke wentylacjną i rurę zapewniającą świeże powietrze z zewnątrz.

Rozważ taką kozę:

http://austroflamm.com/pl/Produkte/Kaminoefen/Glass

Ogrzewa mi ponad 100 m kw

Piec co daje ciepłą wodę zimą i czasami wspomoże kaloryfery w łazience i podlogówkę...

no lepsze 2 świeczki :) przy sypialni taniej i prościej tej założyć panel elektryczny do złudzenia przypominający kominek nie musissza mieć komina wentylacji odbiorów wyczystek rozpalać i gasic później ciort wie ile .
Przenigdy nie wpadłbym na takie rozwiązanie!!!

Koza w ciągu godziny podniesie Ci temperature w sypialni do 30 st. C. lub lepiej.

Kolorowych snów... :lol:

:wink:

Jest to najmniejsza z kóz jotula i będzie miała za zadanie tylko podnieść temperaturę otoczenia i ciała :)

Moja najukochańsza Żona jest strasznym zmarźluchem.