k_prz 01.08.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Witam "fachowcy" położyli mi dach, mnie się wydaje, że jest absolutnie skopany, chciałabym zrobić ekspertyzę, ale nie wiem jak do tego się zabrać Dokładnie chodzi o to, że jak pada deszcz to zamiast woda spływać do rynny to leci po ścianie. Wykonawca uważa, ze to nie jego wina a zacieki są potworne, a ściany nie chcą schnąć. Jeśli nie jego wina to czyja??? Czy ktoś miał podobny problemy??? Gdzie się udać??? Może wezwać innego dekarza??? Ale boję się, że z nimi jak z lekarzami, rączka rękę myje Dziękuję za wszystkie podpowiedzi i odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 01.08.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Z tego co jest napisane trudno cokolwiek powiedzieć. W czym dokladnie problem ? Może zdjecia ? Napewno warto zapytać innego dekarza. Co na to KB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_prz 01.08.2009 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 KB a kto to taki??? Chcieliśmy zaoszczędzić na kierowniku budowy no to teraz wszędzie dokładamy, bo on to tylko umie przystawić pieczątkę i pytać kiedy dostanie kolejna ratę ... Konkretnie chodzi o to, że woda spływająca z dachu nie trafia do rynny... Nie wiemy czy rynna jest za płytka, dach zbyt spadzisty, a może to wszytsko wina deszczu bo po co stale pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 01.08.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 KB - kierownik budowy Jak mija z boku to zakrótra. Można wydłużyć i po problemie, może będzie trzeba wymienić kawałek , ale to już szczegóły. Jeżeli mija, za nisko, ale to należy sprawdzić. Generalnie po przedłużeniu lini spadu dachu ,koniec rynny powiniwn być okolo 3-4 cm poniżej . Jeżeli niżej to za nisko, woda mija rynnę. Jeżeli wyżej, śnieg może urwać rynnę jeżeli nie ma drabinek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts