Torubal 01.08.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 My przyglądamy się projektowi Diuna z DK. Projekt bardzo, bardzo nam się podoba, ale myslimy gdzie się da zaoszczędzić. Wstępnie :rezygnacja z garazu Na dzialce zmiesci sie tanszy garaz z "byle czego" pokryty pnaczem , a na poczatek i wiata wystarczy. Rezygnacja z ganku z kolumnami i balkonu ponad nim. Nie lubimy kolumn, a zwykłe okno zamiast nietypowych drzwi balkonowych tez powinno byc tansze.Generalnie zamiast okien nietypowych myslimy o typowych. Podłogi w kosztorysie Diuny to 72 za m kw (sam materiał) Mozna kupic np parkiet jesionowy nizszej klasy za poł tej ceny Mamy taki w naszym obecnym mieszkaniu i swietnie sie sprawuje. Na czym Wy oszczędzacie? Oczywiscie pytam nie tylko o projekt Diuna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Zastanówcie się jeszcze nad tym garazem.Bo potem będzie go brakowało, a stawianie wiat okolicy nie upiększy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torubal 01.08.2009 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 okolica jest taka,ze za drzewami i krzakami mozna ukryc niejedno . nb mamy taki, nie nasz, garaz w poblizu i naprawde jest ładny pod rdestem Auberta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 W mojej najbliższej okolicy są domki bez garażów i teraz stawiaja wiaty, wiatki.Nie wyglada to najlepiej, a poza tym to nie to samo co garaż (wilgoć, temperatura) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torubal 01.08.2009 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 działki na najprawdziwszej wsi. Wokoł zabudowania z oborami, kurnikami, szopkami etc etc Nasz garaz zginąłby w tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.08.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Wasz wybór ale trzeba pamiętać, że nie będzie to (jak już wyżej pisałem) najkorzystniejsze rozwiązanie dla pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 01.08.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 my wywaliliśmy 4 okna dachowe zostało tylko jedno w łazience. nie mamy żadnych wykuszy i balkonów. już przy wyborze projektu myśleliśmy o oszczędnościach np taki drobiazg łazienki na dole i na górze mamy w jednym pionie nie trzeba będzie ciągnąć rur przez cały dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piokrza 01.08.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Nie stosować nowoczesnych technologii i kupować materiały i wyposażenie Made in China. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torubal 01.08.2009 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Nie stosować nowoczesnych technologii i kupować materiały i wyposażenie Made in China. Ten sarkazm to po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torubal 01.08.2009 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Wasz wybór ale trzeba pamiętać, że nie będzie to (jak już wyżej pisałem) najkorzystniejsze rozwiązanie dla pojazdu. Jesli chcemy wybudowac dom według wymarzonego projektu nie mamy innego wyjścia tylko się ograniczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 02.08.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmena 03.08.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Wasz wybór ale trzeba pamiętać, że nie będzie to (jak już wyżej pisałem) najkorzystniejsze rozwiązanie dla pojazdu. Jesli chcemy wybudowac dom według wymarzonego projektu nie mamy innego wyjścia tylko się ograniczać. Nie zawsze rezygnacja okazuje sie byc dobrym pomyslem. Nie w kazdym przypadku. Tym razem nie jest, Ekmir ma racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.08.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Wasz wybór ale trzeba pamiętać, że nie będzie to (jak już wyżej pisałem) najkorzystniejsze rozwiązanie dla pojazdu. Jesli chcemy wybudowac dom według wymarzonego projektu nie mamy innego wyjścia tylko się ograniczać. "......wedlug wymarzonego projektu......" tylko, ze juz reszta nie bedzie taka wymarzona, ciekawe podejscie. Tylko z tym ograniczaniem sie to uwazajcie bo sa rzeczy na ktorych nie powinno sie oszczedzac. No chyba, ze budujecie i sprzedajecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torubal 03.08.2009 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 nie da się zaoszczędzić? Kazdy projekt realizowac co do joty nawet w kwestii np parkietu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AliG 03.08.2009 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Ja oszczędzałem głównie na wykończeniu, są rzeczy które można zrobić samemu bez większej filozofii (mam taką pracę, że raz jest jej natłok, a kiedy indziej mam sporo wolnego czasu), tak zrobiłem podbitkę, płytki w garażu i parę innych rzeczy, na stanie surowym nawet nie próbowałem ciąć kosztów np. kosztem materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.08.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Wasz wybór ale trzeba pamiętać, że nie będzie to (jak już wyżej pisałem) najkorzystniejsze rozwiązanie dla pojazdu. Dla pojazdu nie ma nic gorszego jak trzymanie go w ciepłym pomieszczeniu zimą. Dla wygody użytkownika i owszem, ale nie dla nadwozia. Gwoli prawdy silnik też na tym skorzysta, ale nie nadwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 04.08.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Jak widać nie ma idealnych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.08.2009 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Nasze oszczędności to rezygnacja z balkonu, zamiast tarasu zejście prosto na trawkę do ogrodu, w niektórych pomieszczeniach płytki w II gatunku, albo końcówki przecenione, własnymi ręcami niektóre prace Ale były też ekscesy finansowe (termostaty w każdym pomieszczeniu, odpływ liniowy w prysznicu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturrex 10.08.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 dom z glinypod kockiem cos takiego stoi i nawet nie głupio wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torubal 10.08.2009 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Kiedys było to istotnie budownictwo dla biednych. Obecnie to dosc kosztowny kaprys dla zamoznych i prawie high tech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts