Leszko 14.12.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Ja będę kupował styczeń-luty bo wtedy lepiej można potargować, jest niższy zbyt na mat.budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 14.12.2003 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Planuję zakup okien i drzwi wejściowych (30 szt.) dopiero w lutym. Mam przeczucie, że na tym nie stracę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.12.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Planuję zakup okien i drzwi wejściowych (30 szt.) dopiero w lutym. Mam przeczucie, że na tym nie stracę... I tak trzymać, podobne przeczucia mamy chyba wszyscy zaczynający budowy w nowym 2004 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.12.2003 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Cudka. Nie ma żadnych racjonalnych przesłanek które by pozwalały liczyć na wprowadzenie wyższego Vat później niż od 1 maja 2004 r. No, chyba że "umrzemy za Niceę" i do Unii nie wejdziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.12.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 16.12.2003 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 No cóż, ja jednak do "grupy trzymającej władzę" nie mam zaufania i właśnie dzisiaj zamówiłem materiały na dach wraz z oknami połaciowymi. Strzeżonego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waco 16.12.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 tak trzymac markus!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 No cóż, ja jednak do "grupy trzymającej władzę" nie mam zaufania i właśnie dzisiaj zamówiłem materiały na dach wraz z oknami połaciowymi. Strzeżonego... Markus święta racja bo puki co to jak narazie utrudniaja na każdym kroku. ja nawet na ten cel cyrograf z bankiem podpisałem, brrrr jak se o tym pomyśle to mi sie słabo robi. pozdro artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamaTA i Tatuj 17.12.2003 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Eee tam po co nam taka nerwowka kazdy chyba sie denerwuje a ja wam powiem to co powiedział mi znajomy przedstawiciel znanej duzej firmy sprzedajacej mat.budowlane. A wiec powiedział to mniej wiecej tak . Kazda hurtownia budowlana musi zarabiać na utrzymanie i niechce sie zwijac z rynku w wiekszości przypadkow maja wysokie widełki (marze )na mat.budo. jeżeli wejdzie wiekszy vat to ceny skoczą o te 15 % i bedzie klapa masa ludzi znacznie mniej budować wiec i znacznie mniej kupować i jak myślicie ile czasu tak wytrzymaj z mala sprzedaża 6 mc moze mniej moze wiecej. Po 6 mc siłą żeczy beda zmuszeni i sprzedajacy i producenci wziac na siebie ciężar zwiekszenia podaku o 15 % i obniża ceny tak producenci jak i sprzedajacy czyli hurtownie. Wchloną ta roznice . Przeciez musza a przynajmniej bedą chcieli sie utrzymać na rynku który i tak jest stosunkowo biedny. Ot i tak mi to mniej wiecej powiedział pomyślalem sobie i żeczywiście ten gość ma sporo racji. Pozdrowionka dla budujacych i zaczynajacych w maju he he jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 18.12.2003 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Ja nie kupuję na zapas a zaczynam na wiosnę. Myślę, że ceny nie pójdą w górę a i z Vatem jeszcze nie wiadomo. Niby zawsze w zimie był zastój dla hurtowni budowlanych a tu interes się kręci. Myślę, ze względu na zamieszanie wokół vatu hurtownie wykorzystały sytuację i piodnieśli już dawno ceny.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.12.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Czesc Ja tez jestem dobrej mysli i nie szaleje poczekam az sie wszystko wyjasni ( jesli strace to trudno )Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 19.12.2003 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Witam,Informacja o podwyzce: dachowka podstawowa BRAAS Celtycka kosztuje 5 gr wiecej od poczatku grudnia. WAVIN ostatnio podwyzszyl ceny na rynny (CANION) tak ze kosztuje wiecej niz MARLEY (CONTINENTAL). I pewnie to nie koniec. Jest popyt i panika na rynku to ceny ida w gore, czysta ekonomiaPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 19.12.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Jak już się tak dołujemy to dołoże swoje: wczoraj sprzedawca kotłów CO powiedział mi, że od 1 stycznia drożeją o ok. 5% kotły Immergas. Innych nie był pewien. Mi sprzedawał Vaillanta, więc sądzę, że nie kłamał. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 19.12.2003 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 JA MAM DOSYC !!! PRZECIEZ ONI ROBIA Z NAS DEBILI. NIE MA ZADNEGO PRZEPISU - KTORY MOWILBY ZEBY ICH POWYBIJAC JAK DALEJ TAK BEDA TRAKTOWAC SWOICH WYBORCOW ?? BANDA CFANICZKOW LUDZIE CZEKAJA NA INFORMACJE - W MF MA TO GDZIES (PEWNIE WIEKSZOSC Z NICH SPEDZI RODZINNE SWIETA, POJDZIE DO SPOWIEDZI, KOSCIOLKA ITD) A MY BEDZIEMY MODLIC SIE O TO BY ZLOZYLI TEN SWISTEK PAPIERU. POZDRAWIAM I WESOLYCH SWIAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 19.12.2003 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 My kupiliśmy materiały w tym roku (pustaki) i to już nawet nie ze względu na VAT (chociaż to też) tylko po to żeby szybciej odzyskać pieniądze z ulgi budowlanej i w przyszłym roku je wydać, bo przyszły rok jest ostatnim rokiem dużej ulgi budowlanej (co mnie chyba jeszcze bardziej wkurza niż ten VAT ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skansenik 24.12.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2003 Jaka duza ulga budowlana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu1 30.12.2003 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2003 no i VAT od 1maja 2004i kiedy kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts