Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marazzi

Gość ank

Recommended Posts

Gość ank
hej! Witam wszystkich. Własnie urządzam mieszkanie i mam pytanie: czy ktoś ma w łazience płytki gresowe Marazzi z serii I Sigilli? Chciałabym położyć je na ścianach, ale obawiam się że mogą się łatwo brudzić, a z czyszczeniem może być kłopot, co wy na to?

Witam,

płytki nie będą zbyt praktyczne... Tyle że nie mniej praktyczne niż mozaika.

Ja jestem zdecydowanie na TAK, te płytki naprawdę doskonale się prezentują i może warto od czasu do czasu poświęcić się i je wyszorować? :wink:

Natomiast zdecydowanie nie polecam ich na podłogę - mimo że mają V klasę ścieralności. Wiesz dlaczego :wink:

Pozdrawiam i gratuluję trafnego wyboru :D

Gość ank

Dziekuję bardzo, a jakie płytki z tej serii masz na mysli mówiąc ze doskonale się prezentują? Te ze wzorem w kosteczkę czy w prążki?Matowe czy polerowane? Nie widziałam ich w naturze na ścianie.

Jesli chodzi o szorowanie mogę się poświęcić, byle dało się doszorować...

Wszystkie płytki z tej kolekcji są super!

Mnie najbardziej podobają się te w prążki, prawie białe. Te płytki pasuję idealnie nawet na ścianę nad blat w kuchni w stylu supernowoczesnym. Najfajniejsze są te pół-polerowane, ale są dwa razy droższe od tych niepolerowanych.

Z tego co kojarzę, to płytki te można obejrzeć w salonie wystawowym firmy Sanitec Koło w Warszawie, więcej informacji na stronie http://www.kolo.com.pl

Byłam tam rok temu, wiec moze coś się zmieniło...

Pozdrawiam

• 2 months później...
  • 9 years później...

Widzę, że ten temat nie ma zbyt dużo wpisów ale jesteśmy tak zadowoleni z pierwszych efektów płytek Marazzi, że chciałbym się z Wami podzielić prowizoryczną fotorelacją:

DSC02354.JPG

DSC02353.JPG

DSC02352.JPG

DSC02349.JPG

Zapewniam Was, że lepiej imitującej płytki drewnopodobnej nie ma na rynku a jak się dobrze poszuka to cena nie jest wcale taka zabójcza. Zdecydowanie tańsze są te większe czyli 30x120 niż 20x120 a efekt lepszy przy większych.

[moderowano]

Edytowane przez joliska