Marian_D 03.08.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam, Przymierzam się do budowy niewielkiego stawu, czy raczej oczka wodnego, o wymiarach 5x7m i głębokości 3m. Pomijając kwestie pozwoleń itp, zastanawia mnie, czy będzie konieczne dolewanie wody, czy też bilans opadów wystarczy, by oczko było cały czas pełne. Działkę mam na południu Polski, a w ostatnim numerze NG jest mapka, wg. której rejon mojej działki ma bilans równy 200%, czyli na każdy litr odparowany przypadają dwa litry wody opadowej. Jak to jest w praktyce? Gdzie macie swoje stawy/oczka i czy dolewacie wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 03.08.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 W praktyce możesz podłączyć się pod rynnę i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_D 03.08.2009 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 W praktyce możesz podłączyć się pod rynnę i po temacie. W teorii tak, ale na razie nie będę tam nic budował, więc w praktyce takie rozwiązanie nie wchodzi w grę Ale dziękuję za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 03.08.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Jeśli oczko będzie szczelne to nie będzie potrzeby dolewania wody, to co odparuje to opady uzupełnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts