revalidon 03.08.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Mam następujący problem... Wylewałem w szalunkach murek oporowy dookoła działki i dołem szalunków szły ściągi w rurkach dystansowych... Pozostały otwory, które będą przysypane ziemią... I teraz pytanie, czy nie ma niebezpieczeństwa, że do tych otworów spłynie woda i przy mrozie rozsadzi te otwory, a przy tym murek..? Czy wobec tego zaslepić te otwory.. I czym..? czy jakimś bitumem, czy klejem, czy czymś jeszcze innym..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.08.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 nic się nie staniea jak nie chcesz, aby robiły sięzacieki, to są specjalne korki z bentonituone to uszczelnią, jest to cały system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 03.08.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Tylko korki nie wiem czy będą pasowały... Nie kupowałem dystansów systemowych tylko kupiłem rurkę do wody 25x4,2 mm i w to pręt 16 mm... Idealnie pasowało... I dwa razy taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 03.08.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 To zaciapaj betonem, zlicuj z murem i całość pociągnij bitumem. Nie widzę powodu do paniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 03.08.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Ja bym zapiankował, bo to najłatwiej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 03.08.2009 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Ja bym zapiankował, bo to najłatwiej zrobić. Podoba mi się ten pomysł..!!! A są pianki wodoszczelne..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 03.08.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Tak, ale nie wiem, jak z ich trwałością przy obciążeniu ich gruntem i ciśnieniem ew. parcia wody gruntowej na ten element fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.08.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 zwykła pianka PU nie uszczelni tego, proponuję środek zapiankować a zawnetrzne kilka cm zalepić czymś na bazie cementu (zaprawa, klej itp, zawsze na budowie albo po budowie trochę tego zostaje ) piwnicę miałem zalewaną w szalunkach systemowych i rurki zapiankowano, z zewnątrz zaślepiono klejem do płytek albo do styropianu, od wewnątrz zatynkowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts