kodi_gdynia 15.04.2002 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 Jeśli chodzi o budownictwo to jestem raczej teoretykiem i to wychowanym na Muratorach i innych tego typu lekturach. W projekcie /tak chcę zrobić/ mam część parteru wyżej niż np. kuchnia do której schodzi się po 2 schodkach. Ścianę fundamentową zrobię tradycyjnie z bloczków i tam gdzie ma być wyżej dodam ze 2 bloczki. Gdyby wszędzie było równo to nie mam problemu - papa, folia, itp. Robi mi się jadnak taki schodek i jak tu go pokonać. Też dawać papę /nie połamię się/, czy lepiej folię. Doradźcie mi coś - ktoś tak robił? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 15.04.2002 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 Ja taki schodek mam między garażem a częścią mieszkalną. Jako izolację zastosowałam papę (złożona na pół) i wywinęłam ją na ścianę - nie połamała się a mur też bez problemów został zrobiony. Tylko musialam pilnowac murarzy, bo nie pomyśleli o tym więc musieli poprawiać (w ich wersji w ogóle nie bylo izolacji w tym miejscu!)PozdrawiamAgnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts