Magaa 09.09.2007 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 hej i jak Aga, zdecydowalas sie na projekt archdesignu? Ja tez czekam na Iwonie, mam nadzieje ze niedlugo sie pojawi, bo nie moge sie doczekac nowych fotek z budowy.. Jacos, mozna wiedziec jakie zmiany wprowadziliscie z architektem? Czy wykryl on jakies slabe strony projektu? pozdrawiam wszystkich!Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacoc 09.09.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 No hej , Asia,najwazniejsza zmiana to likwidacja 3 z 4 przewidzianych kominow (zbedne przy wentylacji mechanicznej,ktora planujemy zrobic),przy wejsciu do salonu z holu i z kuchni nie chcemy tych krotkich scianek nosnych (otwarty plan),wiec bedzie zmiana konstrukcyjna(wzmocnienie belka),podobnie jak u Iwony dobudowujemy schody z półpiętra do pomieszczenia nad garazem oraz planujemy dodatkowa małą toalete dla gosci przy lazience na dole(wejscie do lazienki tylko z sypialni). Mamy nadzieje ze tych slabych stron bedzie jak najmniej,wyjdzie w praniu. Pozdrawiam,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetaxy 10.09.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Cześć wszystkim sympatykom projektów z archdesign! Ja właśnie zaczęłam przygodę z budowaniem, dostałam w zeszłym tygodniu WZ i wybrałam projekt DJ 015, ale chciałabym nanieść drobne zmiany,przede wszystkim tak jaK Jacek i Iwona tj. wejscie z półpiętra do pomieszczenia nad garażem. Praconia Archdesign stwierdziła,że nie jest to możliwe (wiele razy przerabiali ten temat) i sugerują projekt dj77 ale to juz olbrzymi metraż,prawie 190 m2. Mam zatem pytanie,szczególnie do ww. jak załatwieliście te zmiany w projekcie. też chciałabym wyburzyć te krótkie półścianki przy wejści do salonu.Będę wdzięczna za infoAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacoc 11.09.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Aneta troche zdziwiony jestem,ze panowie z Archdesign maja z tym jakis problem .Nasz architekt adoptujacy projekt bez kloptow przystal na nasze propozycje zmian dotyczacych zarowno tych schodow jak i niebudowania krotkich scianek na dole.Wez sprawdzonego architekta,zapodaj temat i mysle ze nie powinien robic trudnosci. Pozdrawiam,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetaxy 12.09.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dzięki śliczne za info, rozpoczynam zatem poszukiwania architekta do adaptacji,jestem ciekawa ile kosztują zmiany w projekcie gotowym- czy drogo kosztuje ta przeróbka wejścia do pomieszczenia nad garażem? Będe wdzięczna również za zdjęcia od Iwony!!!!!!!! I pytanie do wszystkich rozpoczynajacych budowę dj015 jakie szacujecie koszty budowy? Może już ktoś robił wstępny kosztorys? Czy ten podawany przez Archdesign jest ok czy niedoszacowany,jak myslicie? Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacoc 12.09.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ciezko powiedziec ile moze kosztowac sama przeróbka schodów ??? Nas wszystkie zmiany w projekcie plus pełna dokumentacja az do wydania pozwolenia na budowe (my za niczym nie chodzimy tylko architekt) kosztuje 3000tys.Z jednej str. to sporo,ale ma to swoje WIELKIE plusy dla nas . Co do kosztów budowy,hmm... Mysle ze powinno sie podwoić sume podawana przez Archdesign i bedzie spoko Pozdrawiam,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magaa 13.09.2007 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 też jestem pewna, że koszt podawany przez archdesign jest niedoszacowany, ale jestem większą optymistką niż Jacos:), myślę że jest szansa na zamknięcie się w 300 tysiącach.. Najlepiej jakby wypowiedziała się Iwonia, której nie ma i nie ma.. pozdrawiam!Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetaxy 18.09.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Cześć Wszystkim, bardzo proszę o pomoc szczególnie Iwonę oraz innych którym udało się przekonać architekta do zrobienia wejścia ze schodów do tego pomieszczenia nad garażem. Rozmawiałam jużz dwoma architektami,z archdesign powiedział że niewykonalne a drugi proponuje jakiś schody przechodzące ukosem przez garaż - to chyba nie tak ma być. Z tego co pisała Iwona to mają być jakieś dodatkowe schody z pólpiętra ale mi chyba brak wyobraźni,żeby to wytłumaczyć architektowi. Bardzo prosze Iwone albo innych o podesłanie zdjęcia albo opisu, rysunku, jak teschody wyglądają, żebym mogła wytłumaczyć architektowi.Może też namiary naarchitekta który te cuda czyni. Będę wdzięcznaza info, mój adres [email protected] PozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bry 19.09.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam. Mam pytanie - czy ktoś próbował rozłączać garaż, ewentualnie ustawić go jakoś bokiem, czy dokleić z boku (prawego). Nie wiem, czy to możliwe. Projekt mi się strasznie podoba, tylko działkę mam odwrotną tj. szer. 45 m, a głęboka tylko 22 i kombinuję jak mogę, żeby go upchnąć Bokiem domu nie chcę stawiać, bo salon wyjdzie na północy. Jak zrobić przejście z półpiętra na strych - ja również proszę o podpowiedzi: [email protected] No i mam pytanie - czy ktoś będzie go budował z suporeksu, gazobetonu czy jak to się nazywa, czy z czegoś innego; silka itp. Pozdrawiam Brygida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacoc 20.09.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Aneta,nie mam opisu ani gotowego projektu schodow po przerobce,architekt pracuje nad tym.Przeczytaj uwaznie te zmiany o ktorych pisala Iwona ( Iwona gdzie jestes...??? ) i moze pokaz ten opis Twojemu archit.Namiary oczywiscie na mojego speca moge podac,tylko nie wiem czy bedzie pasowalo Ci,ze jest z Krakowa,czyli kawaleczek od Ciebie Brygida najprawdopodbniej bedzie to silka,ale nic sobie nie dam uciąć ze na pewno Pozdrawiam,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacoc 08.10.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Czy ktos pozostał jeszcze na tym forum ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacoc 08.10.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Iwona gdzie jesteś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magaa 15.10.2007 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 ja jestem:) to znaczy zaglądam, ale zamilkłam bo budowę rozpoczynamy dopiero na wiosnę i nie mogę się wypowiadać w kwestii dodatkowego pokoju, bo my takiego nie planujemy. Zastanawiam się natomiast cały czas nad dwoma łazienkami na parterze projektu 005 - mam co chwilę nowe pomysły np obecnie - saunę pozdrawiam wszystkich, dbajmy o ożywianie wątku! Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysznica 22.10.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Ja też nie doczekałem się zdjęć od Iwonii mimo, że po powrocie z wakacji obiecała mi je wysłać. Trudno. Dziasiaj zalałem ławy fundamentowe w DJ15 (21 m3) a jutro dostawa bloczków betonowych (1450 sztuk). Pogoda się poprawia więc pewnie skończę przed zimą stan 0.Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 11.02.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 czescja wybralam Dj 77 i moj domek juz stoi (wlasnie meczymy sie z wykonczeniowka), jak macie jakies pytania postaram sie pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacoc 19.02.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 witaj coli,gratuluje wyboru!taka troszke wieksza wersja dj15.z projektu widze ze rozklad i wielkosc pomieszczen na parterze taka sama.zastanawiam sie nad ustawnoscia salonu??jak to wyglada "na zywo"?jakies zmiany w projekcie?z czego budwaliscie?no i malo dyskretne pytanko o koszty . pozdrawiam,jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 20.02.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Salon jest niestety malo ustawny i za maly. Tych 33m2 wcale nie widac.Jesli chodzi o zmiany to powiekszylismy troche taras i pokoj, ktory sie nad nim znajduje przez wysuniecie stropu i oparcie go na slupie. Okna tarasowe przesunelismy na srodek sciany, symetryczne ustawienie lepiej nam sie podoba. Zmienilismy tez polozenie lazienki na gorze. Pomieszczenie, w ktorym byla zaprojektowana 2.6 jest dosc waskie, teraz mamy duza lazienke w pokoju 2.3. Cale poddasze podnieslismy o jeden bloczek (budowalismy z betonu kom.).No i najwazniejsze: na poddaszu mamy tylko jeden slup, w rogu pokoju 2.4. Jesli kupiles juz projekt to pewnie wiesz, ze wiezba jest zaprojektowana z drewna klejonego o duzych przekrojach, ktorego cena mnie powalila. Nam architekt przeprojektowal konstukcje. Zmienilismy tez strop na Terive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacoc 20.02.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Czyli troszke sie zgadza z tym salonem,ze w sumie oryginalny ale malo ustawny i za maly No ale co zrobic,za pozno na zmiany.Na wiosne maja byc wszystkie papiery gotowe i trzeba szukac wykonawcy. Tez mamy w planie podniesienie konstrukcji o 1 bloczek (bedziemy budowali z silki),zaprojektowalismy wejscie do pomieszczenia nad garazem ze schodow wiodących na poddasze (byla tylko taka drabinka z garazu ),dodatkowe okna dachowe,plus maly sabotaz scianki konstrucyjnej miedzy salonem a kuchnia. Dziekuje za wiesci,mam nadzieje pozostac w kontakcie z kuzynem z archdesign .Malutka prosba,bardzo mile widziane fotki! Pozdrawiam,Jacek [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 20.02.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Jak jestes z okolic wawy to zapraszam na budowe.Fotki przesle wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacoc 21.02.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Dzieki za zaproszenie,jestem z grodu Kraka,obecnie na emigracji,wiec troche ciezka sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts