rkru 22.01.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam,to miło, że komuś też podoba się ten projekt. Widzieliśmy ten dom na żywo. Zrobił na nas wrażenie. Mam kilka fotek więc chętnie prześlę. Ciekawy jestem czy będą jakieś błędy w projekcie i gdzie chcecie go budować. Chętnie wymienimy się uwagami. My zastanawiamy się dj 018a.Podaję adres emailowy do kontaktu [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikto 23.01.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Witam, Widzieliśmy ten dom na żywo. Zrobił na nas wrażenie. Mam kilka fotek więc chętnie prześlę. Witaj, pisząc o fotkach miałeś na myśli DJ 018? jeśli tak to jestem bardzo zainteresowany... wersja 018a chyba faktycznie jest dosyć świeża i ciekawa, my jednak pozostaniemy przy 018 bo górę zostawimy do "luźnej adaptacji w przyszłości. Skoro jednak pojawiają się nowe projekty znaczy że jednak jeszcze pracuje ktoś w tym biurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkru 23.01.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Witam,zdjęcia mamy projektu dj001,ale to jest to samo tylko garaż jest przedzielony wiatą. Ponieważ niechciałbym bez zgody właściciela publikować zdjęć jego domu publicznie proszę o adres mailowy to prześlę. Muszę przyznać, że dopiero jak zobaczyliśmy ten dom na żywo to zrobił na nas wrażenie. Czy nie przeszkadza Tobie długi korytarz w środku i brak spiżarki, a może masz jakiś pomysł na to. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www.archdesign.pl 29.01.2009 02:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam Szanownych Inwestorów. Projekt DJ 18a został opracowany na bazie projektu DJ 18 i jest od niego znacznie obszerniejszy. Szczególnie od projektu Dj 1. Raczej w chwili obecnej nikt nie posiada zdjęć z realizacji. Projekt został wykonany w połowie 2008 roku. pozdrawiam. Paweł Kosciuk. ps. biuro istnieje i miewa się dobrze,chodź ostatnio przechodzimy generalny remont . tel stacjonarny pod którym można się skontaktować jest podany w naszym serwisie w dziale kontakt ( ze względu na regulamin forum nie podaję numeru ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.haq 02.03.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam Wszyskich właśnie otrzymałem zezwolenie na dj 004.chętnie wymienie się iformacjami lub spostrzeżeniami na ten temat .szukam osób które już wybudowałylub budują ten dom, zdjęcia też mile widziane.pozdrawiam wszyskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknylesio 21.04.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Wicia wzsystkim budujacym i wybudowanym Mam na imie Leszek mam zakupiony projekt Dj 015 i mam kilka pytan:)Poniewaz w sierpniu dopiero rozpoczne budowe poniewaz papiery pomalu sie robia:)Czy ktos z Was buduje lub wybudowal tego flata,czy mogl by ktos udostepnic,fotki, kosz i np.ilosc sztuk pustaka czy cegly zakupiliscie na ten domek.Pozdrawiam i dzieki za pomoc :PMoj meil [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarjarbinx 03.08.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam, Właśnie zaczynam dach w moim DJ005 wg projektu pracowni Archdesign. Wszystkich zainteresowanych tym projektem ostrzegam aby przy zakupie projektu zwrócili uwagę na konstrukcję dachu. Moje perypetie: Zamawiamy drewno na dach, okazuje się jednak, że w konstrukcji występują krokwie narożne o przekrojach 20/40. o takich przekrojach znajduję jedynie drewno klejone i tu niespodzianka: wycena drewna na tych kilka krokwi: 8,5 tys, wycena pozostałego drewna na dach 9 tys Piszę maila do Archdesignu, czy uważają, że wykorzystywanie tak drogich rozwiązań w projekcie typowym jest fair. I jakież moje zdziwienie gdy dostaję szybką odpowiedź... Że powinnam się cieszyć, bo w poprzedniej wersji tego projektu były słupy na środku pomieszczeń na poddaszu (dodam: użytkowym) i, że tymi krokwiami pan projektant zrobił mi dobrze. A poza tym to mogli wykorzystać ramę stalową, która kosztuje 20 tys. Więc oni nie rozumieją o co moje pretensje i uważają, że zrobili mi wielką łaskę. Hmmm... Na szczęście jest znajomy architekt:) W jeden dzień znajduje rozwiązanie zastępcze, którego wymyślenie przerosło Archdesign. Drewno na dach zamówione, koszt całości: 11 tys. Chcę tylko przestrzec - jeżeli chcecie budować ten dom liczcie się z kosztownym dachem lub wizytą u projektanta:) A poza tym domek jest świetny. Trochę go powiększyliśmy, bo garaż był za mały. Czy ktoś z was wybudował już ten projekt? Jestem ciekawa efektu końcowego. Może jakieś fotki? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 06.09.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 witam!problem konstrukcji dachu występuje równiez w projekcie dj 177! ten sam rozmiar krokwi! Jestesmy na etapie adaptacji -nasz architekt i dekarz stwierdzili że to błąd! lub lekka przesada architekta. Jeśli mogla bys mi napisać jak rozwiązaliście ten problem, bylabym wdzięczna!pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarjarbinx 07.09.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 hej! nasz architekt zaproponował belkę idącą poziomo w połowie dachu, która w narożnikach podpiera te nieszczęsne krokwie. udało nam się przez to znacznie zmniejszyć przekrój krokwi narożnych, a co za tym idzie zapłacić za nie rozsądną cenę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 20.04.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 podnoszę - czy ktoś może się pochwalić gotowym domem lub chociaż opinią architekta adaptującego co do jakości wykonania projektu ? ja będę pewnie budował dj 054. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts