Janek w-wa bemowo 03.08.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam, Mam przykrą sprawę, która zdarzyła mi się po raz pierwszy na tej budowie. Wykonawca od podłogi (przemysłówka merbau) zniknął w trakcie roboty, tj. położył podłogę, dostał pieniądze za matriały i robociznę ORAZ zaliczkę na olej i listwy. Od tamtego momentu cisza. Od dwóch tygodni nie odpowiada na żadnego maila, nie odbiera żadnego telefonu. Podłoga wymaga cyklinowania i olejowania, jego podwykonawca od cyklinowania miał się zjawić właśnie 2tyg. temu ale oczywiście go nie było. Jest mi winien 2800zl lub materiały, które za to ponoć już kupił. Ma klucze do mojego domu (ale przez te dwa tyg. nic nie zginęło). Znalazłem go przez internet, podłoga jest położona ok, kasę brał po robocie (z wyjątkiem tej jednej zaliczki) I teraz pytania:- co powinienem zrobić?- czy warto iść na policję? nie mam żadnego pokwitowania że ma moje klucze- czy to podpada pod wyłudzenie? - czy warto iść do prawnika? zastanawiam się nad jakimś pismem wzywającym do zapłaty ale nie wiem jak to ugryźć, nie chcę też inwestować w to więcej niż 200-300zł ale też nie mam zamiaru odpuścić. Pozdrawiam,J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek w-wa bemowo 03.08.2009 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 zapomniałem dopisać ze mam z nim podpisana umowe, o ile to cos zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 03.08.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 masz w umowie napisane gdzie mieszka ?? wiec jedz do neigo i tyle. moze zlapał jakas swinska grype ale wątpie i pewnie znalazł pilną robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AliG 03.08.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 W umowie poninny być takie dane, albo przynajmniej siedziba firmy, najpierw lepiej pogadać (o ile się uda), zanim wejdzie się na drogę sądową (sprawa może trwać kilka miesięcy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 04.08.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam Albo nagła choroba , albo problemy rodzinne , albo ......Last Minute i wakacje w Hurgadzie . Ja bym zadzwonił z innego telefonu by sprawdzić czy facet nie odbiera telefonów tylko od ciebie czy w ogóle . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 06.08.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 I teraz pytania: - czy warto iść na policję? - czy to podpada pod wyłudzenie? - czy warto iść do prawnika? zastanawiam się nad jakimś pismem wzywającym 1. Warto. Zawsze gościowi nabruździsz. 2. Tak 3. Nie warto. Co robić ? Wynająć paru krótko ostrzyżonych panów o mocnych karkach. To w tym zakłamanym kraju jedyna metoda na takich zakłamanych "fachowcuf". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 06.08.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Przygoda z takimi panami moze sie zle skończyc także dla ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts