Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej,

Posiadamy działkę 42ary...super było by na niej wybudować "hacjendę" ale niestety aby zdobyć kasę na budowe naszego domu postanowiliśmy sprzedać połowę...ok 20ar niestety kompletnie nie wiemy jak się do tego zabrać, jakie są ceny działek. Za ile można sprzedać taką działkę??? Dodam tylko że jest to woj. dolnośląskie, mała miejscowość około 30km od Wrocławia, działka nie ma podłączenia do mediów!

Liczę na waszą pomoc, z góry dziękuję. Pozdrawiam :roll:

Większa część budowlana (stoi na niej stara stodoła) a mniejsza rolna (jest ogródek) ...tworzą całość. Teren płaski, przystanek obok działki, sklep naprzeciwko, działka w środku miejscowości przy głównej drodze...jeśli chodzi o media w wiosce nie ma kanalizacji ani wodociągów, jest tylko bezpośredni dostęp do prądu.

Ps. Tematy: działka, budowa itp to dla mnie nowość więc nie wyśmiewajcie jak coś "głupiego" napiszę :oops: :)

Większa część budowlana (stoi na niej stara stodoła) a mniejsza rolna (jest ogródek) ...tworzą całość. Teren płaski, przystanek obok działki, sklep naprzeciwko, działka w środku miejscowości przy głównej drodze...jeśli chodzi o media w wiosce nie ma kanalizacji ani wodociągów, jest tylko bezpośredni dostęp do prądu.

Ps. Tematy: działka, budowa itp to dla mnie nowość więc nie wyśmiewajcie jak coś "głupiego" napiszę :oops: :)

Gosiaczek... musisz sprawdzić (chyba w Urzędzie Gminy?) jaki jest to rodzaj działki...

jeśli działka stanowi całosć to nie moze być (chyba) jedna jej część budowlana a druga rolna...

chyba ze są dwie oddzielne działki podzielone juz przez geodetę ale nieodgrodzone...

wiec ja zaczęłabym od urzedu Gminy - lub od odalezienia Wyciagu z Zagospodarowania przestrzennego w miejscowosći w której mieszkasz łaćznie z mapka trerenu lub idz do geodety - napisałam Ci o tym na innym forum - on ICe dalej pokieruje.

A cenę.. ja też nie wiem ile liczyc za nasze działki.

poprostu trzeba zbadać rynek. inaczej się nie da.

Chyba ze trafisz tu na forum kogoś z twoich terenow