Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nierzetelny instalator

Recommended Posts

Witam,

Mam taką sprawę, pewna firma wykonała mi instalacje w domu (ogrzewanie, woda, kan.), zapłaciłem im już całą kwotę ( przelewem) ale nie mam faktury. Po miesiącu zobaczyłem błędy, za 2 tygodnie się wprowadzam i chciałem żeby mi to poprawili przed zamieszkaniem, ale od 1,5 miesiąca jestem zwodzony. Moje pytanie brzmi tak: czy istnieje sposób żeby zmusić instalatora żeby naprawił co zrobił źle? Z góry bardzo dziękuje

Witam,

Mam taką sprawę, pewna firma wykonała mi instalacje w domu (ogrzewanie, woda, kan.), zapłaciłem im już całą kwotę ( przelewem) ale nie mam faktury. Po miesiącu zobaczyłem błędy, za 2 tygodnie się wprowadzam i chciałem żeby mi to poprawili przed zamieszkaniem, ale od 1,5 miesiąca jestem zwodzony. Moje pytanie brzmi tak: czy istnieje sposób żeby zmusić instalatora żeby naprawił co zrobił źle? Z góry bardzo dziękuje

a umowę na wykonanie prac masz jeżeli masz to jesteś w domu i masz kartę przetargową

Co to znaczy, że jesteś zwodzony? Mówią, że przyjadą, ale nie robią tego? To jest nadzieja. Przejedź się do nich osobiście. Taka bezpośrednia rozmowa wiele czasami wyjaśnia. Zorientuj się w innym źródle, czy to, co masz niby źle zrobione jest źle według Ciebie, czy wg innych i technologii również.

Na koniec możesz mimochodem wspomnieć, że jeszcze nie doszła faktura za zapłacone rzeczy.