bobiczek 03.08.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 jak w temacie.Zaglądacie tylko na forum ze znajomymi?Bo "Wymiana Doświadczeń" przerabia i miele non stop to samo.Ja tam mam kilka na forum aktualnych zresztą dla mnie - a resztę wiecie gdzie mam.........Nie zobojętniałem dla budujących..............Ale wkurzają mnie powielane od lat pytania, odpowiedzi najmądrzejszych, kolejny dzień z pytaniami jak co dzień, kiedy ktoś konkretnie i z pełną wiedzą mówi ileś razy że ma być tak..........Mądrala - teoretyk - próbujący wszem i ogólnie udowodnić książkowe racje...No wkurza Was wybudowanych czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 04.08.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Jestem jeszcze budującym, już trzeci rok leci. Dużo się nauczyłem, budujemy własnymi siłami. Odpisuję właściwie tylko wtedy, gdy mam coś do powiedzenia i gdy jestem przekonany, że to co mówię jest sprawdzone/wypróbowane. (wkurza mnie gdy ktoś pyta np. jak sprawdza się ogrzewanie podłogowe z panelami, a ktoś pisze, że jeszcze nie ma, ale też tak będzie miał - bez sensu). Odpisuję wszystkim, bo z nikim się specjalnie nie integruję - to zależy to tematu wątku, jak wiem to piszę. Nie znoszę dyskusji bez sensu, gdy temat wątku idzie w zupełnie innym kierunku - to po części sprawia, że czytanie coraz to nowych wątków na tematy już poruszanie mnie NIE denerwuje, bo wiem, że wiele wątków ładnie zatytułowanych to wewnątrz śmieciowe dyskusje, osobiste racje itp. Przedarcie się przez taki wątek to strata czasu (wiele stron), a czasem wiedzy mało. Dla mnie forumowiczem, który wprowadza dużo nie na temat i jest tendencyjny to bogulsaw . Jakikolwiek temat o podłogówce, on zawsze wylicza wady. Wkurza mnie też gdy ktoś z uporem maniaka odpisuje na wątek coś w stylu "było 1000 razy, wystarczy poszukać" - otóż mało empatii mają niektórzy. Powody powyżej. Nie każdy siedzi na FM codziennie i nie wie, że taki i taki wątek był, że ten wątek jest coś warty, a ten nie. Stali bywalcy wiedzą, sporadyczni nie. Poza tym, gdy wątek ma ponad 4 strony, zaczyna być nieprzejrzysty dla nowego użytkownika, dlatego wg mnie uzasadnione jest, że powstają nowe wątki. Zauważyłem też (gdy sam o coś pytałem), że gdy pada jakieś konkretne pytanie na WD, odpowiedzi jest stosunkowo mało. A na pytania typu z czego budować, co jest lepsze, co wybrać itp. zawsze jest masa odpowiedzi, gdzie najpierw każdy pisze co ma i dlaczego to jest najlepsze a potem jest pojedynek na argumenty, gdy ktoś inny napisze, że ma coś innego i też jest najlepsze Wkurza mnie, jak ktoś odpisuje tylko po to, żeby sobie nabić post - nie szkoda czasu?? Chyba, że z żartem - wtedy luzik Wkurza mnie jak ktoś twierdzi, że za 200k (przykładowo) nie da się wybudować domu i wymyśli milion przykładów, że się nie da. Przyznam, że nie rozumiem też, wątków, gdzie ktoś wkleja zdjęcie kawy podpisując "zapraszam na kawkę". Ale to moja osobista opinia, nie przeszkadza mi to Bardzo mi się natomiast podobają forumowicze, którzy rzeczowo i konkretnie dzielą się swoją wiedzą Rom-Kom, zbigmor, Depi, 1950 - to tylko kilka przykładów. No i tyle. Ja jestem bardziej czytający niż piszący pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.08.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 też z reguły jesli pisze na WD w jakimś temacie to tylko w takim w którym posiadam jakąś wiedzę pytania ...hm.... sie powtarzają ....ale może to i dobrze , bo szukaczke forumową mamy jaką mamy - nie zawsze znajduje to co znaleźć powinna , a poza tym czas idzie naprzód, postep idzie naprzód....są nowe rozwiązania ..... zawsze coś nowego do tematu można dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.08.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 gorzej, jak powtarzają się parę linijek niżej, a nie parę lat wcześniej,taka sytuacja jest nagminna, każdy myśli,ze jego przypadek jest nadzwyczajny, jedyny w swoim rodzaju, cóż tacy może mają łatwiej w życiu,niektórzy nazywają to asertywnością, niektórzy (czyli np ja) lenistwem i posiadaniem innych w dup.ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 05.08.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Jak dla mnie, przez pierwsze miesiące teksty "to już było" były wkurzające, a potem zacząłem rozumieć autorów. Wypowiadam się, jak mam coś do powiedzenia, nie przeszkadza mi, gdy dyskusja merytoryczna schodzi na towarzyską, choć w pewnej chwili powinna trafić do HydeParku. Przeszkadza mi brak kultury w niektórych wypowiedziach, jeśli są one skierowane do mnie, to mówię to wprost i ignoruje w danym wątku taką osobę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 03.09.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 naszczescie nikt mnie tu niezna wiec mnie to nie dotyczy poprostu se pisze pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts