Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje szare/grafitowe podłogi

piwosz1

Recommended Posts

O właśnie!!

A widzieliscie Polcoloritu Marvel?

Tez ciekawe.Za dużo czasu poswięcam włoskim i hiszpańskim producentom a tu ziomale takie cuda robią.

Zgadzam się z Tobą piwosz1

Poniżej fota tych ślicznych Marveli z Polcoloritu:

http://images45.fotosik.pl/180/83d292c6ccb44a9amed.jpg

W rzeczywistości wyglądają jeszcze lepiej, juz jestem prawie zdecydowana. Niestety poniższa cena dotyczy II gatunku. warto oszczedzic czy lepiej zamówić sobie gatunek I ?

http://images37.fotosik.pl/176/8d3f79195eca1821med.jpg

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No cóż....stało się. Kupiłam ten II gatunek Marvel. Wzięłam spory zapas wiec będzie z czego wybierać. Większość kafli będzie pod szafkami w kuchni więc tam się ukryje ewentualne niedociągnięcia. Napiszę Wam później ile kafli nie nadawało się do ułożenia na te 11m2 które kupiła.

Słuchajcie :pzreglądałam przypadkiem płytki Tubądzina i jest tam fantastyczna kolekcja łazienkowa BRAID-chyba nowość.Niestety nieumiem wklejać zdjęć ale jestem pod wrazeniem tej kolekcji.

o te chodzi?

http://img13.imageshack.us/img13/2679/beztytuutlr.png

Czy ktoś z Was widział już te płytki?? Z racji tego, że to nowość nigdzie ich nie ma :/ A ja nie wydam kupę kasy na coś co widzę tylko na wyidealizowanym zdjęciu - denerwują mnie Ci sprzedawcy, chociaż jedną płytkę powinni mieć. Już raz bym się nabrała - na zdjęciu płytki super, a jak je znalazłam i dotknęłam, to miałam wrażenie jakbym dotykała zakurzonego, zapiaszczonego betonu - fatalne uczucie :/

Dzisiaj pojadę chyba do Cedrowic do salonu Tubądzina - tylko tam mają te płytki - 150km ale czego się nie robi dla pięknej lazienki ;)

Dzisiaj pojadę chyba do Cedrowic do salonu Tubądzina - tylko tam mają te płytki - 150km ale czego się nie robi dla pięknej lazienki ;)

Jeszcze nie pojechałaś? Bo taką prośbę mam :) Też parę dni temu te płytki odkryłam i też nie mam ich gdzie pooglądać. Mnie te płytki zainteresowały w kontekście takim... czy ich najciemniejszy kolor pasowałby odcieniem do ciemnego dekoru Alabastrino, mogłabyś okiem rzucić i coś podpowiedzieć?

Szukam ciemnej podłogi do Alabastrino, mogliby zrobić coś pasującego! Choćby z innej kolekcji.

Jeszcze nie pojechałam, o 14 planuję :)

Sprawdzę dla Ciebie kroowko czy pasują do siebie te dwa odcienie... jak będzie się dało to zrobię zdjęcie i tu wrzucę... ale nie obiecuję, bo czasem krzywo w sklepach patrzą jak chce się coś sfotografować ;)

Dzięki serdeczne :) czekam na wieści :) i mam nadzieję, że płytki warte wyprawy! Na zdjęciach wyglądają świetnie.

Byłam, zobaczyłam... i wybrałam inne :)

Braid całkiem ok, ale chciałam bardziej surowe płytki, a te sa lekko szkliwione i kolor na zdjęciach jest mylący. W rzeczywistości te ciemne w sztucznym świetle wpadają w czekoladę, a te jasnoszare wpadają w beż miejscami. A ja chciałam grafitowe i szare :(

Nie dało się porównać alabastrino i braid tak bezpośrednio, ale wg. mnie odcienie się dosyć różnią i ja bym ich nie połączyła... ale to moje zdanie, a mój mąż twierdzi, że ja mam fioła na punkcie odcieni, on aż tak dużych różnic nie widzi, ale to facet, więc ma prawo ;) Poza tym faktura diametralnie różna, alabastrino gładziutkie, a braid z jakimiś wgłębieniami i taki plamiasty jest w porównaniu z alabastrino.

Dzięki Ewosek:) mam płytki o wymiarach 59,8x59,8cm (rektyfikowane). Zamawiałam je w DAV-ie na Bartyckiej. Cena wyjściowa to było chyba 229zł netto, ale dostałam mały rabat i wyszlo nieco mniej.

Elena sadzisz ze bedzie bardzo na nich piasek i paproszki widac?

nie wiem w koncu na co sie zdecydowac (mam 3 wzory upatrzone), czas nas goni,a decyzja nie podjeta. Chce odcien jasnej szarosci, ale zeby był praktyczny przy małych dzieciach. Jestem padnieta i mam juz dosc tych wyborów!

Dzięki Ewosek:) mam płytki o wymiarach 59,8x59,8cm (rektyfikowane). Zamawiałam je w DAV-ie na Bartyckiej. Cena wyjściowa to było chyba 229zł netto, ale dostałam mały rabat i wyszlo nieco mniej.

Elena sadzisz ze bedzie bardzo na nich piasek i paproszki widac?

nie wiem w koncu na co sie zdecydowac (mam 3 wzory upatrzone), czas nas goni,a decyzja nie podjeta. Chce odcien jasnej szarosci, ale zeby był praktyczny przy małych dzieciach. Jestem padnieta i mam juz dosc tych wyborów!

Nie mam pojęcia szczerze mówiąc, będę się martwić jak się okaże, że codziennie trzeba odkurzać :wink:

a to pochwal się jakie :) też tubądzinki?

Braid całkiem ok, ale chciałam bardziej surowe płytki, a te sa lekko szkliwione i kolor na zdjęciach jest mylący. W rzeczywistości te ciemne w sztucznym świetle wpadają w czekoladę, a te jasnoszare wpadają w beż miejscami. A ja chciałam grafitowe i szare :(

uuu jak w brąz to dla mnei też odpada. Na zdjęciach faktycznie w ogóle tego nei widać. U mnie będzie tylko i wyłącznie sztuczne światło, bo to mała łazieneczka w bloku

Nie dało się porównać alabastrino i braid tak bezpośrednio, ale wg. mnie odcienie się dosyć różnią i ja bym ich nie połączyła... ale to moje zdanie, a mój mąż twierdzi, że ja mam fioła na punkcie odcieni, on aż tak dużych różnic nie widzi, ale to facet, więc ma prawo ;) Poza tym faktura diametralnie różna, alabastrino gładziutkie, a braid z jakimiś wgłębieniami i taki plamiasty jest w porównaniu z alabastrino.

Dzięki serdeczne za relację. Na pewno masz rację, ja tam też widzę odcienie ;) Ciężko pewnie będzie mi coś dobrać, ale będę jeszcze szukać, czasu mam sporo.

Dzięki i pozdrawiam!

Ola

a to pochwal się jakie :) też tubądzinki?

uuu jak w brąz to dla mnei też odpada. Na zdjęciach faktycznie w ogóle tego nei widać. U mnie będzie tylko i wyłącznie sztuczne światło, bo to mała łazieneczka w bloku

Dzięki serdeczne za relację. Na pewno masz rację, ja tam też widzę odcienie ;) Ciężko pewnie będzie mi coś dobrać, ale będę jeszcze szukać, czasu mam sporo.

Dzięki i pozdrawiam!

Ola

Cieszę się, że moja opinia była przydatna :)

Wybrałam płytki też z Tubądzina Kolekcja Natura di terra seria Sasso - nie ma tego na stronie niestety. Broniłam się rękami i nogami przed wszelkimi odcieniami beżu w łazience, ale to jest kolekcja, która powaliła mnie na kolana! Oczywiście swoją urodą ;)

Piękna jest surowa faktura imitująca nieobrobiony kamień. Wybrałam dwa odcienie crema i nero - koncepcja łazienki przez to mi się zmieniłam, ale chyba będzie ładna (przynajmniej mam taką nadzieję ;)

Byłam w salonie z płytkami i oto moje nowe spostrzezenia:

-płytki Braid Tubądzina są bardzo ładne i estetyczne , a te grafitowe to taki jasny grafit i NIE wpadaja w żadne beże.

- płytki Orientale Nowej gali gres i grafit są piękne - o wiele fajniejsze od Signum-

Odkryłam przepiękne płytki łazienkowe szare o nazwie Beton niemieckiej Firmy STEULER ze szklanymi dekorami( tylko takie szklane listwy), no ale cena mnie powaliła-303zł/mkw