Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje szare/grafitowe podłogi

piwosz1

Recommended Posts

No cóż....stało się. Kupiłam ten II gatunek Marvel. Wzięłam spory zapas wiec będzie z czego wybierać. Większość kafli będzie pod szafkami w kuchni więc tam się ukryje ewentualne niedociągnięcia. Napiszę Wam później ile kafli nie nadawało się do ułożenia na te 11m2 które kupiła.

Podłoga juz leży. Jakość tego II gatunku zostawia wiele do życzenia. Mój fachowiec powiedział wręcz, że te kafle są tragicznie krzywe, nie trzymają poziomu. Mogłam jednak poczekać na I gatunek :(

Cóż....człowiek uczy się na błędach...własnych ;)

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłam w salonie z płytkami i oto moje nowe spostrzezenia:

-płytki Braid Tubądzina są bardzo ładne i estetyczne , a te grafitowe to taki jasny grafit i NIE wpadaja w żadne beże.

- płytki Orientale Nowej gali gres i grafit są piękne - o wiele fajniejsze od Signum-

Odkryłam przepiękne płytki łazienkowe szare o nazwie Beton niemieckiej Firmy STEULER ze szklanymi dekorami( tylko takie szklane listwy), no ale cena mnie powaliła-303zł/mkw

piwosz1, domyślam się, że jesteś facetem?? Ja zauważyłam nieco beżu na Braidzie :) nie jest to czysty szary niestety :)

Byłam w salonie z płytkami i oto moje nowe spostrzezenia:

-płytki Braid Tubądzina są bardzo ładne i estetyczne , a te grafitowe to taki jasny grafit i NIE wpadaja w żadne beże.

- płytki Orientale Nowej gali gres i grafit są piękne - o wiele fajniejsze od Signum-

Odkryłam przepiękne płytki łazienkowe szare o nazwie Beton niemieckiej Firmy STEULER ze szklanymi dekorami( tylko takie szklane listwy), no ale cena mnie powaliła-303zł/mkw

piwosz1, domyślam się, że jesteś facetem?? Ja zauważyłam nieco beżu na Braidzie :) nie jest to czysty szary niestety :)

a ja stawiam, że kobietą? Wygrałam??? :wink:

Dzięki serdeczne markoto. Ja zamówiłam w Sanimexie (też Katowice) - nie mieli tam nic szarego z Sakury niestety. Masz coś jeszcze z Sakury? Bo mnie się marzy połączenie dekorów czarnych ze srebrnymi listkami + kilka czarnych (ściana za miską wc) dwie ściany białe i podłoga właśnie szara - sądzisz, że będzie przekombinowane? Ci, których dotychczas pytałam doradzali podłogę białą ...

Ja chciałam czarną, ale podobno wtedy nie będą się dostatecznie odznaczac dekory, no i koronny argument - małe pomieszczenie = musi być jasna podłoga.

W sklepie wygląda to tak:

http://anulek2005.republika.pl/sakura.jpg

Przy czym u mnie toaleta ma szerokość 115 cm, więc kończy się dokładnie tam, gdzie na obrazku druga pełna kafelka. A za obudową stelaża (z dekorów, wysokość 1m) ma być lustro na całą ścianę.

no cóż ..jestem kobietą - a to że nick mam taki jaki mam...

mąż mnie logował :oops:

a to przepraszam... faktycznie nick wogóle nie kobiecy :) Ale Cię mąż urządził ;)

Jeśli chodzi o kolory Braida, to nie bedziemy się spierać. Odcień zależy od światła i chyba trochę od tego czego się spodziewałam po zobaczeniu Braida - potrzebowałam "betonowej" szarości :)

• 4 weeks później...

Dzisiaj swiezo skonczona podłoga w całym hollu

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ue/we/xxmy/XXX8D4PqtvmSLdb2bX.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ue/we/xxmy/3ZambgAKnuBvw1wNGB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ue/we/xxmy/bbDBRbbRQVHBwaa0YB.jpg[/img]

moja wymarzona, dlugo poszukiwana, glazurnicy chwalili ze brudu nie widac, jeszcze ofc nie zafugowana :D