Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co macie na ścianach - w kuchni, przedpokoju, salonie?

mr6319

Recommended Posts

Leo, super ta ściana, też bym chciała coś takiego zrobić u siebie! Ale ściany mam gładkie, pomalowane.Mam pytanie: czy na gładkich ścianach też Cekol się przyklei? I czy można go pomalować tą samą farbą, co ściana?

A na tym ostatnim zdjęciu - rewelka! Gratuluję pomysłu! Czy to jest cokolik przy schodach?

do leoAurelius: Jeszcze nic nie zrobiłam, chciałam kupić tego Cekola c-14 i wyobraź sobie ze nigdzie nie ma nic takiego ani nawet jakiegoś odpowiednika, taka posucha ze szkoda gadać. Wczoraj w końcu gdzieś udało mi sie znaleźć. Ale najgorsze, że tynk mi zaczyna odpada sufitu i muszę go reklamować :( więc jeszcze mi trochę zejdzie. Może zacznę coś w sypialni robić w przyszłym tygodniu... o ile tam tez nie będą sufitu wymieniać :(

mia123, trzeba było kupić jakiejkolwiek firmy, byle biały :D

Sufitu nie zazdroszczę :roll:

alibabka, kamyki przyklejałam jakimś najtańszym klejem do glazury, 25 kg za jakieś 20 zł :D

Przy kamieniach wolę szary klej, bo kamienie są szarawe więc nie ma dużego kontrastu, a poza tym kamienie kładę tam gdzie leżą psy, żeby ściany nie brudziły :D

W przedpokoju lepię dużo większe kamienie (jeszcze nieskończone) i też na zwykły klej, trzymają się.

Muszę mieć pomysły jak mam w domu cztery wielkie psy co to sprzątać po sobie nie chcą i jak kupiłam dom który już jakiś styl miał więc muszę ten styl kontynuować. Muszę i chcę oczywiście :lol:

A robię wszystko sama bo nie lubię jak mi się obce ludzie po domu kręcą, a zresztą wydaje mi się, że sama zrobię lepiej :lol: :lol: :lol:

A robię wszystko sama bo nie lubię jak mi się obce ludzie po domu kręcą, a zresztą wydaje mi się, że sama zrobię lepiej :lol: :lol: :lol:

Święta prawda, wychodzę z tego samego założenia! :D Wielkie dzięki za wskazówki. Jak tylko skończą się prace ogródkowe, zabieram się za własnoręczne ozdabianie domu - klej na szablonach i kamyki... :D

• 4 weeks później...
  • 6 months później...
Kurcze zawsze podobały mi się takie oryginalne rozwiązania w dekoracji ścian. Niestety nic takiego u siebie nie mam :x Ale w planach mam odnawianie salonu więc może tam będę mogła się jakoś wykazać. Widziałam, że magnat ma fajne systemy dekoracji. Spodobał mi się nawet stiuk wenecki. Zdobił ktoś z was nim mieszkanie?

• 2 years później...