Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Otwieranie drzwi w łazience - przepisy

Recommended Posts

Wiem że przepisy mówią wyraźnie, że drzwi w łazience muszą otwierać się na zewnątrz.

Gdzieś jednak (lecz nie wiadomo gdzie...) słyszałem że są jakieś legalne odstępstwa od tej zasady, np. w przypadku gdy drzwi otwierane w ten sposób blokują/zagrażają ciągom komunikacyjnym.

Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Czy rzeczywiście są jakiekolwiek odstępstwa od tego przepisu?

Z góry dzięki za wszelkie info.

A mogą być przesuwane? :D

mogą

(z wyjątkiem ogólnodostępnych - WT par. 79.2)

Hmmm.... zaciekawiliscie mnie :lol:

Co to znaczy lazienka ogolnodostepna? Czy ogolnodostepna lazienka jest w domu prywatnym, czy tylko w budynku uzytecznosci publicznej?

:wink:

Nie chcialabym, by sasiad mi sie powolywal na ten przepis o lazienkach ogolnodostepnych i przychodzil na nasiadowe do mojego kibelka :wink: :wink:

Myslalam, ze moja lazienka jest prywatna....buuuuu.....

Maja

A mogą być przesuwane? :D

mogą

(z wyjątkiem ogólnodostępnych - WT par. 79.2)

Hmmm.... zaciekawiliscie mnie :lol:

Co to znaczy lazienka ogolnodostepna? Czy ogolnodostepna lazienka jest w domu prywatnym, czy tylko w budynku uzytecznosci publicznej?

:wink:

Nie chcialabym, by sasiad mi sie powolywal na ten przepis o lazienkach ogolnodostepnych i przychodzil na nasiadowe do mojego kibelka :wink: :wink:

Myslalam, ze moja lazienka jest prywatna....buuuuu.....

Maja

Będziesz pobierać wysokie opłaty :lol: