Kretes 04.08.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Wiem że przepisy mówią wyraźnie, że drzwi w łazience muszą otwierać się na zewnątrz. Gdzieś jednak (lecz nie wiadomo gdzie...) słyszałem że są jakieś legalne odstępstwa od tej zasady, np. w przypadku gdy drzwi otwierane w ten sposób blokują/zagrażają ciągom komunikacyjnym. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Czy rzeczywiście są jakiekolwiek odstępstwa od tego przepisu?Z góry dzięki za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 04.08.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Pierwszy raz słysze o takich przepisach, a drzwi do łazienki możesz sobie zamontować jak chcesz nikt tego nie będzie sprawdzał. Najpraktyczniej jest na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.08.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Pierwszy raz słysze o takich przepisach, Rozporządzenie WT par.79 Nie słyszałem o odstepstwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 04.08.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Człek jednak całe życie się uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rol1529 04.08.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Podobnie drzwi od pomieszczenia z kotlem musza byc otwierane na zewnatrz. Tylko ze u mnie sa drzwi pomiedzy kotlownia a lazienka. Te ponoc musza sie otwierac tak, zeby byla mozliwa ewakucja z kotlowni, czy jakos tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.08.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 w kotłowniach tak, w pomieszczeniu z kotłem niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.08.2009 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Tu dyskutowali: http://forum.muratordom.pl/drzwi-w-lazience,t155472.htm?highlight=otwieranie%20drzwi%20łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 05.08.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 A mogą być przesuwane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 05.08.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 A mogą być przesuwane? mogą (z wyjątkiem ogólnodostępnych - WT par. 79.2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 05.08.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 A mogą być przesuwane? mogą (z wyjątkiem ogólnodostępnych - WT par. 79.2) Hmmm.... zaciekawiliscie mnie Co to znaczy lazienka ogolnodostepna? Czy ogolnodostepna lazienka jest w domu prywatnym, czy tylko w budynku uzytecznosci publicznej? Nie chcialabym, by sasiad mi sie powolywal na ten przepis o lazienkach ogolnodostepnych i przychodzil na nasiadowe do mojego kibelka Myslalam, ze moja lazienka jest prywatna....buuuuu..... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.08.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 A mogą być przesuwane? mogą (z wyjątkiem ogólnodostępnych - WT par. 79.2) Hmmm.... zaciekawiliscie mnie Co to znaczy lazienka ogolnodostepna? Czy ogolnodostepna lazienka jest w domu prywatnym, czy tylko w budynku uzytecznosci publicznej? Nie chcialabym, by sasiad mi sie powolywal na ten przepis o lazienkach ogolnodostepnych i przychodzil na nasiadowe do mojego kibelka Myslalam, ze moja lazienka jest prywatna....buuuuu..... Maja Będziesz pobierać wysokie opłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 06.08.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Będziesz pobierać wysokie opłaty hmmmm....dalas mi pomysl w recesji kazdy grosz sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts