Blutka 04.08.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Mam pytanie do tych, którzy sami kładli gresy na podłogę - jakich narzędzi używaliście do ich cięcia? Fotki, marki i ceny mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 04.08.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Mam pytanie do tych, którzy sami kładli gresy na podłogę - jakich narzędzi używaliście do ich cięcia? Fotki, marki i ceny mile widziane. Maszynka do glazury i szlifierka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 04.08.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Taa, tyle to ja wiem, ale JAKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.08.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Najlepiej taka maszynka z tarczą o napędzie elektrycznym, chłodzoną wodą Ja takiej używam do cięcia płytek klinkierowych (stopnice) - idzie jak w masełku Tylko to mokra robota (cieknie wszędzie i chlapie), oraz w uszach dzwoni nieco... Do zwykłych płytek ściennych nie ma nic lepszego, niż ręczna maszynka do cięcia glazury z diamentowym kółkiem na prowadnicach. Mniejszej jak 50cm długości nie ma sensu kupować - im dłuższa/większa, tym lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 05.08.2009 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Najlepiej taka maszynka z tarczą o napędzie elektrycznym, chłodzoną wodą Ja takiej używam do cięcia płytek klinkierowych (stopnice) - idzie jak w masełku Tylko to mokra robota (cieknie wszędzie i chlapie), oraz w uszach dzwoni nieco... Do zwykłych płytek ściennych nie ma nic lepszego, niż ręczna maszynka do cięcia glazury z diamentowym kółkiem na prowadnicach. Mniejszej jak 50cm długości nie ma sensu kupować - im dłuższa/większa, tym lepsza. Super, dzięki. Z tych ręcznych - którą z tych dwóch byś kupił: http://www.allegro.pl/item703051899_maszynka_do_ciecia_glazury_plytek_600mm_fv_00300.html http://www.allegro.pl/item703051932_lozyskowana_maszynka_do_glazury_plytek_600mm.html No dumam i nie mogę się zdecydować - różnica w cenie jest nieznacząca w sumie, kupiłabym droższą, licząc, że jest lepsza, ale czym się różnią w sumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.08.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Najlepiej połączenie obydwóch. W sensie takim, że prowadnica jest łożyskowana, a dodatkowo sprzęt wyposażony jest w ten kątownik do dowolnego ustawiania płytki.Otwornica to niekoniecznie - nakręcisz się tylko - lepsze otwornice do wiertarek (trochę biją na boki, ale da się ładnie wykroić otwór). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.08.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Najlepiej taka maszynka z tarczą o napędzie elektrycznym, chłodzoną wodą Ja takiej używam do cięcia płytek klinkierowych (stopnice) - idzie jak w masełku Tylko to mokra robota (cieknie wszędzie i chlapie), oraz w uszach dzwoni nieco... Do zwykłych płytek ściennych nie ma nic lepszego, niż ręczna maszynka do cięcia glazury z diamentowym kółkiem na prowadnicach. Mniejszej jak 50cm długości nie ma sensu kupować - im dłuższa/większa, tym lepsza. Super, dzięki. Z tych ręcznych - którą z tych dwóch byś kupił: http://www.allegro.pl/item703051899_maszynka_do_ciecia_glazury_plytek_600mm_fv_00300.html http://www.allegro.pl/item703051932_lozyskowana_maszynka_do_glazury_plytek_600mm.html No dumam i nie mogę się zdecydować - różnica w cenie jest nieznacząca w sumie, kupiłabym droższą, licząc, że jest lepsza, ale czym się różnią w sumie? Co do przykładów z Allegro - sklep ten sam, producent ten sam, teoretyczne dane zbliżone i mimo tego ten tańszy jest bardiej wypasiony (wykrojnik do otworów). Doświadczenie uczy, żeby brać ten droższy jeśli chce się solidniejszy, ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 05.08.2009 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Najlepiej połączenie obydwóch. W sensie takim, że prowadnica jest łożyskowana, a dodatkowo sprzęt wyposażony jest w ten kątownik do dowolnego ustawiania płytki. Otwornica to niekoniecznie - nakręcisz się tylko - lepsze otwornice do wiertarek (trochę biją na boki, ale da się ładnie wykroić otwór). Otwornica mi niepotrzebna - nie będę miała potrzeby jej używać w ogóle - powierzchnie akurat dość łatwe mam i proste, bez udziwnień. Dobra, to poszukam czegoś jeszcze innego w takim razie, dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.08.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Obyś się nie myliła z tą otwornicą Nie masz żadnych gniazdek na glazurze? Uprzedzam, że łożyskowane urządzenia są droższe, czasami sporo, niestety. Jednakże w cięciu takimi przyrządami ważne jest, aby linia cięcia była jedną linią, bo inaczej może się płytka krzywo złamać. W urządzeniach niełożyskowanych z czasem prowadnice przestają być takie bezproblemowe (kurz i brud budowlany osadzają się na tych prowadnicach i z czasem zaczynają blokować posuw karetki tnącej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 05.08.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 No właśnie nie mam żadnych gniazdek. Płytek mam dość mało, tylko w najważniejszych miejscach - bo nie lubię. Dużo podłóg za to do położenia - gres sprawdzałam, powinien się lekko ciąć, bo póki co kawalątek położyłam, tnąc metodą "nożyk i szczypce" - da się, tylko dużo z tym babrania, więc chcę sobie życie ułatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raydenstream 10.08.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Kolego ja kupilem maszynke do ciecia ze zbiorniczkiem na wode za 170 zl w leroy merlin i polozylem bez problemu gres na podlodze i plytki na scianach. Kupic do tego lepsz tarcze niz jest w komplecie i w zupelnosci ci to wystarczy. póxniej schowasz malo miejsca zajmuje i jak bedzie potrzebne wyciagniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 10.08.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Pijesz do mnie, czy do Blutki? Jak do Blutki, to "koleżanko" Jak do mnie, to ja już taką mam - co prawda trochę droższą, ale mam 700W - rżnie klinkierowe nawet tarczą z zestawu (dokupiłem na wszelki słuczaj jeszcze 2 zapasowe, ale jak na razie jadę na oryginałce jeszcze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tremors 21.06.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Liczy sie tylko SIGMA. Te marketowe badziewia sa dla tych którzy lubią tracić pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts