Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

M16 na kilka sposobow-dziennik budowy I&P

Recommended Posts

• Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Dopiero co wrocilismy z Polski,Swieta zlecialy jak zawsze,a jeszcze szybciej mijaly kiedy miedzy czasie robilismy porzadki w naszym domku.

Na dzien dzisiejszy mamy czesciowo rozciagniety prad w calym domku,znalezlismy wykonawce schodow,umowilismy sie z hydraulikiem,ktory ma zaczac w lutym,wycenilismy brame i drzwi zew.w Krispolu.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

No i mamy luty,oznacza to,ze niedlugo wparuja do nas hydraulicy.W tej sprawie wszystko uzgodnione,martwi mnie jedynie sprawa tynkow.W prawdzie mamy upatrzone dwie ekipy, z tym ze:

PIERWSZA EKIPA robi tynki maszynowe gipsowe w cenie 10zl m2

a DRUGA tynki wapiennno-cementowe recznie(prawdopodobnie nie trzeba po nich szpachlowac)w cenie 12zl za m2.

No i tu pojawia sie pytanie,ktore tynki sa lepsze?Przeczytalam chyba z setki wypowiedzi na ten temat.ale jak zawsze opinie sa podzielone.

No coz sprawa do rozpatrzenia.

Podczas naszego pobytu w Polsce udalo nam sie zorientowac w kwestii schodow i parkietu.Okazalo sie,ze schody ktore sobie upatrzylismy tj na stalowej ramie zaczynaja sie cenowo od 30 tys.co oznacza:zapomnij!!!Ale prawda jest taka,ze wybor schodow drewnianych jest ogromny,i napewno cos wybierzemy w rozsadnej cenie.Jesli chodzi o deski podlogowe to najbardziej przypadl mi do gustu MERBAU I ORZECH AMERYKANSKI,oba gatunki egzotyczne to i cena goraca.Tu tez temat do przedyskutowania no bo jak podloga z egzotyku to i schody.Rozsadniej byloby zastanowic sie na drzewem krajowym,ale te kolory to juz nie to samo(chyba,ze np dab becjonowany na orzech)

[/img]

To juz ostatnie.Sciagniete z dziennika Aga.G(mam nadzieje,ze mi wybaczy).Niestety nasza klatka schodowa jest za waska,zeby wyszly idealnie tak jak u Agi.Trzeba bedzie troche pokombinowac.W kazdym razie wysylam je jeszcze dzis do naszego stolarza aby jes wycenil.

http://img692.imageshack.us/img692/2122/2evbv2g.jpg' alt='2evbv2g.jpg'>

Wiem,ze na wanne przy naszym stanie budowy to jeszcze za wczesnie,ale nie moge sie powstrzymac...Bylam w tym tygodniu w jednym z niemieckich sklepow z lazienkami i natknelam sie na te cudo.Cena oczywiscie powalajaca ,ale do czasu az zrobimy lazienke moze uda mi sie znalesc cos podobnego ,a mniej kosztownego.

TADAAAM:

http://img44.imageshack.us/img44/4922/wanna2cxxu.jpg' alt='wanna2cxxu.jpg'>