Gość 15.04.2002 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia odnośnie pieca olejowego Ederlich firmy Ulrich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.04.2002 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2002 Zafascynowany rozmiarami tych pieców byłem tuż-tuż kupna-i tych rozmiarów mi żal do dziś. Ale od dawna, do dzisiaj, nie mogę zdobyć żadnych opinii (dziwne...) od użytkowników...Zobacz, ile tu odpowiedzi! Pewien sprzedawca w W-wie odradzał mi stanowczo - tak stanowczo, że nie napiszę tu o argumentach przeciw. Ostatecznie mam inny - żeliwny. Ponoć do oleju nie ma lepszego - zobaczymy. Z kolei mój serwisant twierdzi, że te olejaki są OK. Trzeba jednak pamiętać, że to piec z korpusem stalowym, ząb czasu i siarki z oleju nadgryzą go - nie ma siły. Po jakim czasie - nie wiem, nie przekonam się (ciekawe, kiedy nadgryzą moje żeliwo). Próbowałem zdobywć informacje w i-necie, ale przeglądarki nie odpowiadały na pytanie o rzeczoną firmę - wszystkie linki prowadziły TYLKO do Polski... - choć produkt z Japonii... no chyba, że nie to kodowanie Żeby "uchylić rąbka" napiszę, że POWIEDZIANO mi m.in., iż piec nie jest na olej... i uzasadniono to... Nie wdając się zatem w oceny postanowiłem przeciąć wrzód niezdecydowania i zastosować sprawdzone rozwiązanie, a że była kapitalna promocja, więc trudna decyzja łatwiej zapadła... Pzdr. AMG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 16.04.2002 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2002 Chciałem kupić Kondensicha tej firmy. I tak jak przedmówca szukałem w necie. I zero. Nazwa firmy ("Ulrich GmbH")sugeruje rodowód niemiecki, no bo dlaczego nie "sp. z o.o.". Przetrzepałem sieć niemiecką, szukałem "Ulrich", szukałem nazw "Kondensich, Ederlich" przetrzepałem "żółte strony" niemieckie. Szukałem pojęć "kocioł/kotły, Japonia, japońskie"ZERO ŚLADÓW.I dlatego kupię Sanieur Duval, bo nie lubię, gdy wmawia mi się ciemnotę.To jakiś składak + akcja reklamowa. Miliony kotłów na świecie, których nikt nie widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.04.2002 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2002 Luna_tyku! Ukłony! Właśnie tych sugestii w całej sprawie było na mój gust za wiele, Japonia, Niemcy, hm.. Korea hm... - i jeszcze inne liczne "hm..." No więc kotłownię mam "zapchaną" DeDietrich'em, ale śpię spokojnie, no i przecież nie w kotłowni to po co mi tam miejsce? Pzdr. AMG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.04.2002 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2002 polecam stronę: http://www.ulrich.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 17.04.2002 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2002 To miło z Twojej strony, Anonimowy, że polecasz. Problem w tym, że poszukiwania w sieci rozpocząłem po uważnym przeczytaniu treści strony f-my Ulrich. I w sieci, niezależnie od stosowanej przezukiwarki, istnieje tylko ta polska strona, plus kilka polskich informacji cenowych firm handlowych oferujących te kotły. I niczego innego nie znajdziesz.W Niemczech nie istnieje firma "Ulrich GmbH", produkująca (składająca ??) kotły CO. Jedna strona WWW w sieci, wyraźnie robiona przez speców od reklamy, to za mało, bym wydał swoje pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troktan 03.12.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Posiadam piec tej marki do ogrzewania sklepu od 6-7 lat. jestem z niego bardzo zadowolony. W porównaniu z piecem olejowym BUDERUS (mam w domu)o podobnych parametrach jest dużo oszczędniejszy - mniejsze spalanie mimo że nie był czyszczony prawie przez 5 lat.Wydaje mi się że jest to sprzęt już następnej generacji, a chcę przypomnieć że piece BUDERUS były "mercedesami" wśrud wszystkich pieców.Gorąco polecam ten sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts