tucha 15.05.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Grunt to optymizm - a tego nam nie brakuje. o tego u nas też pod dostatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 16.05.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 18.05.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Witam! cieszę się że Wasza budowa idzie w górę!!! Pogoda jest okropna...my równy rok temu pracowaliśmy bardzo pilnie, cały maj i cały maj nie padało!! Życzę zmiany w pogodzie, bo wiem jakie to denerwujące. My na szczęście wszystko pod dachem robimy. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tucha 19.05.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 dzisiaj zamówiliśmy projekt mam nadzieję, ze uda się w sierpniu ruszyć z budową w biurze projektowym powiedzieli, że (jak pogoda pozwoli) spokojnie powinniśmy w tym roku zamknąć budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 19.05.2010 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Gratulujemy Pora więc założyć dziennik. P.s. Jakie koszty projektu były u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tucha 20.05.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Koszty - 1690 zł projekt plus jakieś 2100 adaptacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 23.05.2010 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Dużo zmian wprowadziliście? Ciekawi jesteśmy czy tylko my tak bardzo zmieniliśmy ten projekt czy ktoś jeszcze tak go pozmieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tucha 23.05.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 u nas na dzień dzisiejszy jedyna zmiana to pozbycie się kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 22.07.2010 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 :welcome:Hmmm..... niby tyle osób zagląda do naszego dziennika ale jakoś nikt nie zostawia po sobie śladu w komentarzach. Aż tak Wam się nie podoba nasz domek? Czy nikt nie chce ze mną gadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tucha 14.08.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 u nas na razie zastój, czekamy na pozwolenie, więc w tym roku pewnie zakończymy na wyjściu z ziemi ech zazdroszczę Wam już takiego stanu budowy no nic następny rok należy do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 18.08.2010 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 To wyszło Wam tak jak nam w tamtym roku.A teraz każdy dzień przynosi kolejną radość, każdy pustak i każda deska cieszy. P.s. Czemu nie masz połączenia do swojego dziennika w swoich postach, tzw. hiperłącza? Byłoby łatwiej tam zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 29.08.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 :bash:Doradźcie blachodachówka czy blacha trapezowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 29.08.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam Zobaczyłam, że zastanawiacie się nad pokryciem dachu. Nie to żebym was namawiała, ale sprawdzaliście ceny dachówek Ja początkowo byłam nastawiona na blachodachówkę, bo stwierdziłam, że dachówka to majątek. Wyszło inaczej. Kryjemy dachówką BRAAS (może na tygodniu o ile pogoda pozwoli). Cena dachówki była 500 zł wyższa niż blachodachówki. Najlepsze jest to, że w to wliczone jest praktycznie wszystko Fakt faktem rożnica wyszła nie duża, bo dach ma 318 m2 i żeby pokryć blachą to byłoby 100 m2 odpadków. Jeśli miałabym wybierać pomiędzy blachami to sama nie wiem. Blachodachówka wygląda fajnie, ale jest cienka. Natomiast trapez gorzej wygląda, ale jest lepszy jakościowo. Coś za coś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 30.08.2010 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Dzięki za odpowiedź Dachówka odpada jeszcze dlatego, że trzeba dach deskować. Blachodachówka jest śliczna, ale...właśnie to ale... No i właśnie z powodu tej jakości trapezu u nas ma tę blachę wielu sąsiadów i chyba my też się zdecydujemy na trapez np. taki: http://zartmet.pl/img/blachy_trapezowe/T18.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 30.08.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Trzeba deskować trzeba no i więźba musi być mocniejsza. U nas jest projektowa, ale gdybyśmy robili pod blachę to można by troszkę oszukać, bo blacha tyle nie waży. Trapez nie taki zły, tym bardziej, że macie prosty dach, więc źle wyglądać nie będzie Coś wybierzecie, ale chyba lepiej wybrać jakość niż wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 30.08.2010 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 No i wybraliśmy - blacha trapezowa ciemny brąz T14 - http://zartmet.pl/img/blachy_trapezowe/T14.jpg Dzięki za dobre słowo:). Zawsze to człowiekowi lżej jak ktoś poprze jego wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 30.08.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) Gosia i Piotr, i jest super Teraz do tego trzeba wybrać ładną elewacje i okna i będzie super Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 31.08.2010 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 No i tu kolejny problem - jakie okna wybrać? Brązowe (pasujące do dachu), białe (pasujące wewnątrz do wszystkich podłóg i mebli), czy brązowo białe (pasujące i do tego i do tego). A to dopiero początek takich wyborów... Co do elewacji to planujemy jakieś pastelki wpadające bardziej w żółty niż w kremowy. Ale to się jeszcze zobaczy, teraz te okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 06.09.2010 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Problem wyboru okien nadal trwa.Doszedł do niego problem "umeblowania" kuchni i łazienek, czyli co i gdzie, żeby było dobrze i funkcjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 06.09.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Hej Tak przez przypadek weszłam na Wasz dziennik..i przeczytałam wszystko od deski do deski Tak się składa, że podobnie jak Wy zaczęłam budowę w tym roku, podobny nieco w bryle domek o mało fajnej nazwie "Południowa" i podobnie jak Wy swoim tak jak swoim jestem zachwycona Co do papierologii-masakra. Szczególnie w moim wypadku-z sądem. Ale na szczęście to już za nami. Pięknie wymyśliliście taras. Te słupy...mmmm....już to sobie wyobrażam. Na pewno będą piękne. Zresztą cały taras-bajka - spory i zadaszony Ja też bym taki chciała, ale jakoś tak kombinowałam, że w końcu nie wyjdzie zbyt zadaszony ;(Ja już nie mogę doczekać się przeprowadzki. W sumie już mogłabym tam zamieszkać Co do okien-ja sobie zrobię brązowe na zewn. i białe w środku. Tańsze od całych brązowych, a śliczne. Czekam z niecierpliwością na kolejne wpisy i życzę powodzenia i duuuużooooo cierpliwości. A tak z ciekawości - jeśli można-ile planujecie wydać na Wasz domek? Ja liczę na to, że zmieszczę się w 270.000 tak choćby na dół się wprowadzić...no zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts