Gosia i Piotr 12.09.2010 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Nasze koszta zawsze trudno przewidzieć, bo niemal wszystko robimy sami. Myślę, że jeszcze ze 100 tys nam ten domek pochłonie do przeprowadzki.Chyba weźmiemy okna białe z obu stron - taniej o jakieś 2500 na całości, a dla nas to bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 15.09.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Witam serdecznie!Poczytałam gdzieś o Waszej rozterce w sprawie pokrycia dachu, gdyż u nas ten sam dylemat.Muszę przyznać że ostatnio widziałam na żywca dach pokryty blachą trapezową koloru szarego no i poprostu miodzio!Jeszcze się wachamy nad blachodachówką ale ta trapezowa ciągle chodzi nam po głowie. Dostaliśmy też namiar na podobną blachę o nazwie wrąbek. U nas budowa oszczędnościowa dlatego blacha no i białe okna i brama garażowa tyż.Podejrzę wkrótce jak Wasz daszek będzie się prezentował i zapraszam do nas bo jesteśmy na tym samym etapie budowy aktualnie.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 28.09.2010 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Dach na dachu!!!I co sądzicie?Jakie okna do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 28.09.2010 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 A jaką elewację???Bliżej żółci - taka cytrynka zgaszona, czy lepiej blady, bardzo blady róż wpadający w kremową brzoskwinkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAC-11 29.09.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witaj Gosiu. Domek wygląda bardzo ładnie. Też już chciałabym mieć dach na dachu. Macie śliczny klinkier na kominie. Możesz mi powiedzieć, jak się nazywa? A co do okien, może kompromis: z zewnątrz brąz a ze środka białe? Są tańsze od całych brązowych. Pozdrawiam ciepło, chociaż na dworze deszcz i chłód. Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 01.10.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Nasz klinkier to: http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&c=SR_Product&cid=1083571282708&lpi=1077526673501&sl=wb_pl_home_pl Tylko u nas ma jakieś ciemniejsze odcienie. Może dlatego, że tutaj na zdjęciu to Terca Kosmo a u nas jest Terca Futura Kosmo. Kupowane w PSB. Cieszę się, że nasze kominy nie tylko nam się podobają. Na okna mamy czas do poniedziałku, tzn. na decyzję o ich kolorze. Ale chyba zdecydujemy się jednak na białe. Te 3 tys. różnicy to dla nas baaaardzo dużo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 18.10.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witaj Gosiu:) Przyszłam z rewizytą U Was też ogromne postępy:jawdrop: Jak ostatnio u Ciebie gościłam to nie było jeszcze kominów. A kominy mmm....miodzio. Nawet trochę podobne do naszych:) My mamy z Etny. Pozdrawiam serdecznie i czekam na relację okienną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tucha 22.10.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 pięknie już Wasz domek widać z drogizazdroszczę my planujemy blachę trapezową do pokryciaMałżon absolutnie się zaparł na białe okna, ponieważ znajomi mają i całość jest pokryta odchodami much, które się wtopiły w ramę i za diabła nie można tego usunąć :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 24.10.2010 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Witam odwiedzających moje skromne progi. Co do okien - klamka zapadła i będą białe - i to lada dzień, bo miały być do końca października. Czekamy na nie z utęsknieniem, bo mamy dość tych przeciągów w domku. tucha - a widzieliście nasz domek na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 24.10.2010 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 (edytowane) Od dnia zamówienia okien boli mnie jedna sprawa, a mianowicie drzwi tarasowe. Pan od okien zadał nam pytanie: "Czemu nie macie okna i drzwi tarasowych na jednej wysokości?" No i taka była nasza reakcja - czemu? No bo nie wpadliśmy w tym akurat miejscu na to, że można było dać i okno i drzwi od strony tarasu na jednej wysokości. Daliśmy tak jak było w projekcie. A teraz już nic się nie da z tym zrobić :cry:. Szkoda, bo przy zadaszonym tarasie można było uzyskać tych kilka cm światła więcej. A tak będzie ciemniej no i nie wiem jak wykombinować z firanką żeby głupio karnisz nie wyglądał. Edytowane 31 Października 2010 przez Gosia i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 09.11.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Dziwna sprawa z tymi wysokościami. A było na różnych wysokościach? Nie zauważyłam... U nas jest jeszcze inaczej! A co do firanek jeszcze masz dużo czasu i na pewno znajdziesz inspirację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 09.11.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Już to przebolałam - zawsze mi trzeba czasu aby coś zaakceptować. Stwierdziłam, ze i tak po roku mieszkania przestanę to zauważać więc po co teraz sobie tym głowę truć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 09.11.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 A napiszcie proszę ile zapłaciliście za okna (Jaka powierzchnia i obwód)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 10.11.2010 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Powierzchnia 33,41 m2 - 11tys. + 1500zł za drzwi wejściowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 22.11.2010 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 U nas problemy zawsze były z dostawcami. Chyba nigdy nic nie mieliśmy na umówiony termin bo zawsze COŚ musiało komuś wypaść albo ktoś zapomniał komuś przekazać itp. A w przypadku robienia samemu po godzinach pracy i w soboty - każde odwleczenie dostawy nawet o dzień skutkowało postojem w pracy nawet o tydzień. Zwłaszcza, że pogoda nas nie rozpieszczała w tym roku i większe etapy były w ulewę robione. Masakra. Taki wpis umieściłam niedawno u kolegi tymkowicza - Arka. A tu okazuje się, że samą prawdę pisałam i to z przepowiednią bo te okna to sobie wykrakałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 23.11.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Dużo tych okien Wam wyszło, a mi się wydawało, że to my szalejemy z oknami A jeśli chodzi o terminowość dostawy, to ci panowie od okien tak chyba mają. Mój kolega przeżywa podobny problem. Dwa tygodnie po terminie i lada chwila mają przyjechać, ale jakoś nie przyjeżdżają. A tu deszcz się leje, pogoda do d..y i niewiele poza wstawieniem okien już można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 23.11.2010 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 No właśnie... niewiele już zrobimy:( A okien nam dużo wyszło bo my mamy piwnicę i w samej piwnicy mamy 6 okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 29.11.2010 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 No i zasypało nam działeczkę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 03.01.2011 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Zastanawiam się nad żyrandolami - czy je w ogóle dawać, czy tylko punktowe? Chodzi o sypialnie, a zwłaszcza o sypialnie dla dzieci, bo one tam będą nie tylko spały ale przebywały większość swojego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 19.01.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Hejka! Wiosnę niosę... Jak postępy na budowie? Oświetlenie? Cóż u mnie nadal królują żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts