kazek_78 04.08.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam!Poszukuję dziennika budowy z taką właśnie aranżacją salonu. Z tego co pamiętam była to tylko wizualizacja, ale minęło od tej pory tyle czasu, że może Inwestor może się już wypowiedzieć nt. praktyczności tego rozwiązania. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 06.08.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 ja mam obok telewizora, i jest ok.http://images40.fotosik.pl/171/989cb34f4ff5e41cmed.jpghttp://images37.fotosik.pl/171/32b191a38ee8affbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazek_78 06.08.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Niestety u mnie w grę wchodzi ta sama ściana lub przeciwległa, ze wskazaniem na przeciwległą i stąd problem. Niby jest odległośc 6m, ale jak się ma to w praktyce? Przy takim ułożeniu jak na zdjęciu pewnie nie ma problemu...Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 06.08.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 O wiele częściej spotyka się kominek i tv na jednej ścianie niż na przeciwległych. Wprawdzie nie praktykowałam żadnego z tych rozwiązań (nie mam kominka ), ale gdybym musiała mieć rozmieszczony kominek i tv na przeciwległych ścianach, pokusiłabym się o takie ustawienie mebli jak na poniższym zdjęciu (przyjmijmy że w miejscu z którego robione jest zdjęcie jest ściana z kominkiem ) http://img200.imageshack.us/img200/5356/minimalistlivingroom.jpg Jest tylko jedno ale.. być może oglądanie tv w takim układzie byłoby utrudnione gdyby w tym samym momencie w kominku palił się ogień (pewnie płomienie odbijałyby się na ekranie ) Może ktoś jednak tak ma i wypowie się, czy jest to bardzo uciążliwe?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazek_78 06.08.2009 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Dokładnie o ten układ mi chodzi . I właśnie pytanie: czy płomienie kominka będą odbijały się w plazmie na ścianie? Czy różnica wysokości i dystans 6m ma znaczenie? Dla mnie jest to o tyle ważne, że kominek będzie używany nie tylko jako ozdoba, ale również jako główne źródło ciepła (pw). A więc czekam dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alvarez 06.08.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Nie wiem jak z plazmami, ale część LCD ma matowe matryce i wtedy nie powinno być problemu, albo prawie niezauważalny przy glass może nie być tak wesolo, bo wtedy wystarcza słaba lampa żeby się odbijać, o kominku nie wspominając... widać zwłaszcza przy ciemnych scenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 07.08.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Nie wiem jak z plazmami, ale część LCD ma matowe matryce i wtedy nie powinno być problemu, albo prawie niezauważalny przy glass może nie być tak wesolo, bo wtedy wystarcza słaba lampa żeby się odbijać, o kominku nie wspominając... widać zwłaszcza przy ciemnych scenach tak, miałem LCD z błyszcząca matrycą, tragedia, jak słońce świeci widać wszystko oprócz obrazu z anteny, szybko wymieniłem na taki z matową i jest ok, plazmy niestety maja błyszczącą matrycę, więc nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 07.08.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 u mnie telewizor i kominek jest na tej samej ścianie, nie wyobrażam sobie, żebym musiał wybierać czy mam oglądać telewizje, czy ogień w kominku, wiem, ze jest wiele głosów przeciw takiemu rozwiązaniu, ale nigdy nie natknąłem się na wyjaśnienie dlaczego. Dodatkowo na tej samej ścianie (między kominkiem a telewizorem) stoi akwarium i nie muszę nawet ruszać głową, żeby miec na wszystko oko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts