Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze wszelakie mile widziane-Dom w Rododendronach5

Recommended Posts

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...
Przeczytałam calusi wątek :D chyle czoła kunszt pisania powala. Dziś zapodam przyszłemu budolwańcowi co przez najbliżesz dwa lata będzie go czekać. Z drugiej strony podziwiam za tak ciężką prace. Ciesze się, że natrafiłam na Twój wątek bo jesteśmy dokładnie przed tym. Będe na bieżąco śledzić i kibicować Wam :D

• 2 weeks później...

witam.

zaglądam z wizytą i widze że niezmiennie porządek ład.

pieknie Wam domek rośnie.. dopieor piwnica, a jaka precyzja.

odnośnie styro to jeśli można coś wspomnieć to u nas kier podpowiadał żeby kołkować ostatni- górny rząd styro.. bo reszta przysypana ziemią, a czasem sama góra lubi puszczać od kleju.więc dodatkowo kołkowaliśmy.

pozdrawiam i życze dobrej pogody do budowania!

Patrząc na Wasze "wesołe przygody" zastanawiam się co by było gdybyś jednak założyła dziennik przed PNB ;-)

Ponieważ obiecałam sobie, aby nie zapeszyć, że założę dziennik dopiero jak dostaniemy PNB- zakładam go dnia 28-05-2009 bowiem dzisiaj odebraliśmy[..]

Poza tym chciałbym pogratulować talentu pisarskiego, całego dzienniczka no i stanu 0 budowli - teraz to już będzie z górki, nie? ;-)

• 2 weeks później...

Witam to mój pierwszy post. Zarejestrowałem się specjalnie dla Twojego dziennika, który nie dawno znalazłem. Starannie go prześledziłem z racji tego iż buduję identycznego rodo 5 podpiwniczonego. Gratuluję trafnego wyboru projektu. Podobnie jak Wy buduję systemem gospodarczym. Zacząłem w czerwcu br obecnie strop mam zalany i to raczej koniec prac na ten rok. Niestety na swój dziennik nie mam czasu podobnie jak i moja Połówka :) Bardzo podoba mi się jak budujecie bardzo czysto i dbale. Jestem przekonany że jak się ma jakieś pojęcie to można sobie z wszystkim poradzić lepiej niż nie jedna brygada budowlana. Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia z zalaniem stropu i dalszymi pracami.

Będziecie kontynuować prace czy też kończycie na stropie jak na ten rok?

• 5 weeks później...
Cześć!. Jestem tu po raz pierwszy i muszę przyznać, że Twoje zdjęcia z kolejnych "zalań" przez deszcze spowodowały, że pomyślałam sobie: nie tylko my mamy pecha. Podziwiam Twojego męża i całą rodzinkę za to, że tak solidarnie pracujecie przy budowie. W ogóle imponują mi ludzie, którzy samodzielnie potrafią coś zdziałać na budowie. Będę tu zaglądać od czasu do czasu i obserwować Wasze postępy. My również usiłujemy zacząć budowę tego samego projektu (w listopadzie 2008 dokonaliśmy jego zakupu), po wielu perypetiach (woda na działce zmusiła nas do rezygnacji z piwnic i zmiany pozw. na bud.) mam nadzieję, że wylejemy wreszcie fundamenty. Budujemy w okolicach Tarnowa. Zainteresowanym podaję maila: [email protected]

• 4 months później...
  • 4 months później...

szybko ci idzie z tą dachówką! U nas z oknami odwrotna historia bo zamówiliśmy 5 tyg temu i montarz na poniedziałek ale z powodu braku więźby (zwodził nas facet półtora tygonia) nasza ekipa nie da rady ułożyć dachówki przed oknami!!! Będą pracować razem w poniedziałek.... jedni montują okna a drudzy dachówkę...będę się modlić żeby im nic nie spadło na te nasze okienka.....

powodzenia i śledzę postępy ;-)

• 3 months później...
  • 3 months później...
  • 2 months później...
Wczoraj i dzisiaj czytałam Twój dziennik, a i tak wszystkiego jeszcze nie przeczytałam:) jestem pod wielkim podziwem trudu, wytrwałości i motywacji całej rodzinki, bardzo Wam zazdroszczę, ale oczywiście pozytywnie:) Naprawdę masz skarby w rodzinie skoro sami potrafią wybudować dom! póki co to marzy mi się domek...ale to na tyle..jeszcze raz gratuluję i będę czytać dalej... aż zamontujesz żyrandol:)

• 4 months później...

Zastanówcie się i zbadajcie jeszcze raz opinie o piekarniku - mu kupiliśmy podobny Samsunga z TwinConvection i srogo żałujemy. Zerknij na wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167180-piekarnik-Samsung-BT62TDBCT-problem-w-u%C5%BCytkowaniu-!!!

Płytę indukcyjną też mamy taką samą - jest w porządku :)

• 9 months później...
  • 7 months później...