Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika I&P

Recommended Posts

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

he he wlasnie dostalam wycene kuchni nr2

MEBLE,BLAT I SPRZET 85TYS.ZL t

Te meble to chyba ze zlota.

Noo coz,pomarzyc zawsze mozna :p

O Jezuńciu! 85 tys.?! Nr 2 to ta "Wrzosowa"? Mnie się najbardziej podoba 3 i 4 (fronty Zebrano lub podobne). Wycenili Ci tę ze zdjęcia, czy kuchnię do M16?

Ostatnio widziałam reklamę Maxx Kuchnie (czy jakoś podobnie) - nie wiem, co to za firma ani po ile mają kuchnie ale w ofercie było, że jak kupisz u nich kuchnię to dostajesz 5 sprzętów AGD. Sprzęty były na zdjęciu: zmywarka, kuchnia, itp., słowem wszystko, co w kuchni potrzebne, może nie wypasione ale znanych marek. Natychmiast wyobraziłam sobie, ile tam może kosztować zabudowa. :o

Poposilam o cene kuchni(WRZOSOWA),w takim komplecie jak na zdjeciu.Cena mnie przerazila,myslalam ze ze sprzetem wyjdzie tak ok 25-30tys,ale 85,to juz przesada.

Szkoda,bo salon z tymi kuchniami znajduje sie niedaleko od nas,i pozatym strasznie mi sie spodobaly te meble..ale trudno,z pewnoscia znajdziemy cos innego.Musze sprawdzic w internecie co to za meble Maxx.

Jak to dobrze, że my już mamy to za sobą...

Projekty kuchni zmieniałam chyba przez pół roku (dla nie wtajemniczonego oka mogły się wydawać takie same :wink: ) aż przyszedł czas, że po prostu trzeba było się zdecydować.

Którejś soboty pojechaliśmy do Ikei, dopracowaliśmy projekt z pracownikiem sklepu, zapłaciliśmy, odebraliśmy i wieczorem szafki były skręcone. Następnego dnia zamówiłam sprzęt w sklepie internetowym, w środę był zamontowany.

Po tylu miesiącach "bujania się" z kuchnią było mi już wszystko jedno. Teraz cieszę się tym, co mam. Wydaliśmy 7 500 zł. Brakuje nam okapu, ewentualnie zmywarki, choć mnie ona nie jest potrzebna, i szafki górnej lub półek. Dokupi się... 8)

JAK PECH TO PECH

Wlasnie dostalismy wiadomosc,ze kierowca,ktory wiozl nasze okna,mial wypadek i wszytkie szyby sie potukly...ciekawe ile w tym prawdy.

Jesli tak bylo mam nadzieje,ze kierowcy nic sie nie stalo i ze szybko dowioza nastepne okna.

SZKODA:(Dalej trzeba czekac..

Tylko spokojnie, szkoda zdrowia na nerwy - nie teraz to za tydzień lub miesiąc 8) .

Tego nauczyła mnie budowa :D

No i mamy stan surowy ZAMKNNIETY:)

Montaz okien bez zarzutow,szybko i profesjonalnie,ale .... z brzydkimi klamkami.Panowie zapomnieli,ze zamowilismy satynowe,a nie plastikowe brazowe.W sumie to nic wielkiego sie nie stalo,zaraz zadzwonie do pana X,i wszystko odkrecimy...Najwazniejsze byc dobrej mysli....

Gratuluję!

Zimą odpoczywacie czy lecicie dalej z budową?

No i mamy stan surowy ZAMKNNIETY:)

Montaz okien bez zarzutow,szybko i profesjonalnie,ale .... z brzydkimi klamkami.Panowie zapomnieli,ze zamowilismy satynowe,a nie plastikowe brazowe.W sumie to nic wielkiego sie nie stalo,zaraz zadzwonie do pana X,i wszystko odkrecimy...Najwazniejsze byc dobrej mysli....

Gratuluję!

Zimą odpoczywacie czy lecicie dalej z budową?

Powiedzmy,ze odpoczywamy:)

Poszukujemy wlasnie dobrego elektryka i hydraulika,w sumie to namiary juz mamy,porownujemy tylko ceny.Powoli zastanawiamy sie tez nad kominkiem,czy zrobic z plaszczem wodnym czy nie.Moze cos podpowiesz,jak macie u siebie???

Podłogowe mamy tylko w łazience i wiatrołapie. W kuchni i salonie mamy deski, więc nawet nie rozważaliśmy takiego rozwiązania. Ale teraz już wiem, że nie chciałabym podłogówki w pokojach czy kuchni. Byliśmy u znajomych, którzy mają podgrzewaną podłogę w salonie i nie mogłam wysiedzieć ze stopami na podłodze. Ogólnie, przeszkadza mi ciągłe ciepło / gorąco w stopy, nie lubię przegrzewać się "od spodu" :wink:

W wiatrołapie jest ok, bo, gdy przychodzę z dworu, to miło jest poczuć ciepłełko od samego progu.

Tak więc, jeżeli nie macie doświadczeń z ogrzewaniem podłogowym, to lepiej sprawdźcie, czy Wam to pasuje w codziennym użytkowaniu.