saa 19.11.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 ale jak będzie, to zwykłyNa początku też myśleliśmy o płaszczu ale daliśmy sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona25 20.11.2009 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 My chyba jednak postawimy na podlogowke,i kominek z plaszczem..ale wszystko jeszcze do przemyslenia.Przewaznie jest tak,ze to co uplanowalismy,chwila przed realizacja ulega zmianie.Teraz borykamy sie z projektem kuchni,ktory niby w glowie mam,ale jak wyjdzie w rzeczywistosci i praktyce to niemam pojecia.A tu trzeba powoli podjac decyzje bo elektryk lada chwila ma wchodzic.No i jeszcze jedna kwestia,Saa moze ty mi pomozesz,chodzi o schody,my zmienilismy z lanych na drewniane i zastanawiam sie z ktorej strony zrobic wejscie,z salonu czy z holu??hmm wydaje mi sie,ze z salonu byloby optymalne,ale dreczy mnie jak bedzie wygladac jesli wchodzac z wiatrolapu do salonu ,wejdziemy na tyl schodow.Co o tym myslisz,i jak Ty masz ustawione schody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 23.11.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 My zrobiliśmy wylewane i od tej strony, co w projekcie. Zauważ, że robiąc wejście od salonu "tracisz" cały narożnik. My, w tym miejscu, mamy akurat zaplanowany kącik wypoczynkowy, z kanapą pod ścianką z cegły.Tak było dawno temu:http://images38.fotosik.pl/226/e437efd7b6e9ccd0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 25.11.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 też mamy orzechowe okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona25 25.11.2009 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 My zrobiliśmy wylewane i od tej strony, co w projekcie. Zauważ, że robiąc wejście od salonu "tracisz" cały narożnik. My, w tym miejscu, mamy akurat zaplanowany kącik wypoczynkowy, z kanapą pod ścianką z cegły. Tak było dawno temu: http://images38.fotosik.pl/226/e437efd7b6e9ccd0med.jpg Tak bylo dawno temu,a jak jest teraz?? U ciebie sytuacja jest prosta,od strony drzwi wejsciowych praktycznie schody sa niewidocze,a przy drewnianych w takim ulozeniu weszlabys prosto na tyl schodow,i to nie bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 25.11.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 No, tak, chyba wreszcie zrozumiałam. Chcesz zupełnie je odwrócić? Czy dobrze myślę, że to co jest u mnie, to jest właśnie wejście "z salonu"? A "z holu" to jakby u mnie pod schodami, w garderobie, tak? Bo myślałam, że zastanawiasz się tylko na wykręceniem ostatnich schodków w stronę okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona25 25.11.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 dokladnie tak,to co jest u Ciebie to wejscie od salonu,tak by bylo najlepiej,ale jak to bedzie wygladalo ode wejscia przy drewnanych schodach???CO O TYM MYSLISZ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 25.11.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Wiesz co, ja to z różnymi rzeczami pogodzić się potrafię , więc przeżyłabym i te schody od tyłu. Faktycznie, lepiej by wyglądało (od drzwi wejściowych), gdyby widać było wejście na schody. Ale wiesz, że to zadziała tylko od drzwi wejściowych, bo już z holu czy salonu, albo jak ktoś z wejścia zapuści żurawia, to tak czy inaczej, tył zobaczy. Pomyśl, jak Ci będzie wygodniej chodzić czy ustawić meble w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona25 25.11.2009 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 http://img134.imageshack.us/img134/5034/lau66.jpg' alt='lau66.jpg'>[/img]A co bys powiedziala na taki typ schodow,wejscie by bylo tak jak na zdjeciu od holu,a od salonu widac by bylo takie metalowe barierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 25.11.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Ha! Właśnie zobaczyłam to zdjecie w Twoim Dzienniku.Niegłupie. Ładnie i z salonu, i od wejścia. I myślę, że wejście na schody z tej strony byłoby wygodne, "podręczne".Tylko ile te schody zajmą "w bok"? Pewnie dwa razy więcej niż przy ustawieniu na wprost wejścia. Chociaż, macie powiększony salon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona25 25.11.2009 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Na wprost wejscia lepsze bylyby chyba tehttp://img205.imageshack.us/img205/4121/sz20030.jpg' alt='sz20030.jpg'>[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 26.11.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Zapominam, że macie odbicie lustrzane i schody też będą odwrotnie. Bo te na zdjęciu to zupełnie jak u mnie "z salonu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 26.11.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 wydaje mi sie, ze "kominy" ciekna te od strony kotlowni czy podcieki ida od kalenicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona25 26.11.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 wydaje mi sie, ze "kominy" ciekna te od strony kotlowni czy podcieki ida od kalenicy Wszystko pod kontrola.W trakcie krycia dachu padal snieg i tam wlalo najwiecej.Takie sa skutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 14.12.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Mamy skrzynke elektryczna na dzialce,a od jutra bedziemy mieli prad w domu. Uuu, to sąsiedzi będą mieli co pilnować Ale bez własnego prądu - ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 18.02.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Dawno do Ciebie nie zaglądałam... a tu, widzę poważne zaawansowanie wykopalisk internetowych Nawet kostka już wybrana! Zrobili Wam już projekt i wycenę kuchni? I co z tym ikeowym projektem, co go chciałaś wkleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona25 18.02.2010 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Dawno do Ciebie nie zaglądałam... a tu, widzę poważne zaawansowanie wykopalisk internetowych Nawet kostka już wybrana! Zrobili Wam już projekt i wycenę kuchni? I co z tym ikeowym projektem, co go chciałaś wkleić? Witaj Saa,to prawda dawno Cie u mnie nie bylo,ale jak widzisz wiele Cie nie ominelo,bo jak narazie to wklejam tylko moje inspiracje.Podobnie jest z ta kostką ...,,Wybrana,,to troche za duzo powiedziane,ale w kazdym badz razie dawno temu gdzies ja u kogos widzialam i do dnia dzisiejszego zawsze szukalam.Prawdopodobnie na tarasie zrobimy takie ladne kolo,a wokol domu taka kremowa kostke jak elewavcja.OJJJ bylo by miodzio. Jesli chodzi o ten projekt,to pani z biura pisala juz do mnie chyba z 5 razy,wciaz z innym zapytaniem.Pisala ze konczy projekt ale do dzis go nie wyslala. Natomiast o projekt z ikea,ktory,, sama zaprojektowalam, to az wstyd sie przyznac ,ale nadal nie potrafie go wkleic na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 19.02.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 No co Ty, dawaj ten projekt! Na czym się zatrzymałaś? Ja nie jestem orzeł, może ta moja metoda wklejania jest "naokoło" albo śmieszna dla specjalisty ale działa. Chętnie pomogę. Swoją drogą, dużą masz kuchnię. Cały metr szersza od mojej. Możesz zrobić wyspę. Prawdopodobnie na tarasie zrobimy takie ladne kolo,a wokol domu taka kremowa kostke jak elewavcja.OJJJ bylo by miodzio. Oj miodzio, miodzio Trzymam kciuki, żeby sie udało. Ja też miałam różne wizje. Z niektórych, niestety, musiałam zrezygnować (finanse ). Np. od początku budowy widziałam nasz dom z częściową elewacją z cegły klinkierowej (wypustek przy małym pokoju - tak jak na wizualizacji i projekcie) ale w dniu tynkowania elewacji podjęliśmy decyzję, że tynkujemy całość. Tynk na tym kawałku - 200 zł, cegła 2000. Z jednej strony, mamy już spokój, z drugiej, trochę szkoda, bo napewno ładnie by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saa 19.02.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 My nie mamy jeszcze kostki i już mi skóra cierpnie na myśl o tym błocie jak tylko śnieg się roztopi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona25 19.02.2010 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Oj miodzio, miodzio Trzymam kciuki, żeby sie udało. Ja też miałam różne wizje. Z niektórych, niestety, musiałam zrezygnować (finanse ). Np. od początku budowy widziałam nasz dom z częściową elewacją z cegły klinkierowej (wypustek przy małym pokoju - tak jak na wizualizacji i projekcie) ale w dniu tynkowania elewacji podjęliśmy decyzję, że tynkujemy całość. Tynk na tym kawałku - 200 zł, cegła 2000. Z jednej strony, mamy już spokój, z drugiej, trochę szkoda, bo napewno ładnie by było. To prawda co piszesz o tych finansach.My tez z paru rzeczy juz musielismy zrezygnowac np.z kominka z plaszczem wodnym.Zostalo na tym,ze robimy normalny kominek,ale w sumie po przemysleniach stweirdzilsmy,ze po coo robic z salonu kotlownie.A tak wogole to czym grzejecie,my zrobimy chyba ekogroszek,ale kusi nas tez ogrzewanie gazowe(z tym,ze to znowu pojawia sie problem-czy bedzie nas pozniej stac na takowe ogrzewanie przy tych cenach gazu). No co Ty, dawaj ten projekt! Na czym się zatrzymałaś? Ja nie jestem orzeł, może ta moja metoda wklejania jest "naokoło" albo śmieszna dla specjalisty ale działa. Chętnie pomogę. Swoją drogą, dużą masz kuchnię. Cały metr szersza od mojej. Możesz zrobić wyspę. Chetnie skorzystam z Twojej pomocy. Chociaz lepiej bedzie jesli wkleje gotowy projekt z biura vigomeble,ktory niby dzis mam dostac.Wczoraj pisala do mnie jedna z pan z tego biura,ze osoba ktora miala nam przygotowac ten projekt sie rozchorowala,ale dzis bedzie juz w pracy i napewno nam go wysle. Saa jaka plyte masz w kuchni gazowa czy na prad ,bo nad tym tez sie glowie.Slyszalam,ze te idukcje ,po przeliczeniu nie wychodza pozniej w uzytkowaniu duzo drozej,ale na ten temat zdania sa tez podzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts