aalbercik 04.08.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Nie mogłem znaleźć na forum jak wykonać prawidłowo ruszt drewniany pod gk. W całym domu mam sufity na profilach metalowych. W jednym pomieszczeniu muszę zrobic na stelażu drewnianym. Chodzi mi o to jak wypoziomowac, jakie drewno użyć, czy robić dwupoziomowy, wogóle od czego zacząć itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.08.2009 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Pierwsza czynnoscia jest wyznaczenie wysokosci i poziomu sufitu oraz okreslenie przeznaczenia sufitu czyli jakie ma zadanie.Zaleznie od pulapu mocowania ew.uchwytow a sufitu dobieramy odpowiednie wieszaki tylko, co bedziemy zakrywac? Strop betonowy czy moze belki/legary/wiazary itp.. Laty drewniane strugane impregnowane min.30x50. Laikowi poreczniej bedzie wykonac stelaz stalowy mniej paczek lat, latwe poziomowanie konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts