sylwek b 05.08.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Zaczynam właśnie budowę , i po wykonaniu wykopu pod piwnicę okazało się , że do wykopu nachodzi woda. Wykonawcy wykonali drenaż i studzienkę , z której niestety trzeba będzie okresowo wypompowywać wodę . W tej miejscowości nie ma kanalizacji burzowej. W związku z tym pytanie , czy mogę wypompowywać wodę na ulicę (innej możiwości nie mam ) , czy jest to uregulowane przepisami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 05.08.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam, Jestem w podobnej sytuacji z tym ze w naszej wsi jest kanalizacja burzowa ale zeby sie do niej dostać musze przekopać sie prze działke sąsiada, który nie wyraził zgody w związku z tym wykopie studnie chłonną a to co przebierze popłynie do sąsiada na szczęscie jego dziąłka jest nizej. I pewnie będe miał potem kłopoty A po ostatnich ulewach wody było duużuo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piokrza 05.08.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 załóż podziemne skrzynie rozsączające a problem zniknie np. wavin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 06.08.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Wodą z drenażu podlewaj sobie ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts