qwert 05.08.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 chcę zrobić z resztek styropianu granulat. kiedys na forum ktos pokazywal maszynkę domowej roboty, do robienia granulatu z kawalkow styro. moze pamietacie gdzie to było? albo macie pomysł jak to zrobić? ps tarcie o ścianę odpada, za duzo tych resztek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 05.08.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Zajrzy do dziennika Geda, zdaje się że to on stworzył sobie taką maszynkę.. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 05.08.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Może rozdrabniacz do gałęzi by się nadał. Albo tak zwana buraczarka do rozdrabniania buraków pastewnych od jakiegoś rolnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 05.08.2009 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 dzieki akte. przejzalem dzienik geda i ma tam na str 9tej wentylator do mielenia. tak zrobie. wentylator do rury , moze łazienkowy sie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 05.08.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Taaa,,, Ged-Maszyna bedzię niedługo w seryjnej produkcji !!! Nie wiedzieliście o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 05.08.2009 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 fajne:) a co ta wiertarka ma na koncu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 05.08.2009 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 nie dowiedzialem sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 06.08.2009 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Naostrzone mieszadlo do kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 18.01.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Widziałem u kogoś na forum takie urządzenie własnej konstrukcji do rozdrabniania płyt styropianu na granulat, nie mogę go zlokalizować. Ma ktoś jakieś zdjęcia lub opis jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freezyear 18.01.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 http://forum.muratordom.pl/jak-zgranulowac-styropian,t166052.htm?highlight=gedmaszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 18.01.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 a to naostrzone mieszadło nie wyrabia otworu w wieczku (tym szarym)? Rura jeszt zamocowana do stołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 18.01.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 właśnie o to mi chodziło, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutiturumtu 18.01.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 a czy moze ktos zrobic foto rozdrobnionego styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 04.12.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Dziś próbowałem - gorąco polecam....I za to kocham to forum...Dodam tylko, że odpady zamiast wywozić na śmietnik rozdrabniam i wsypuje pod parapety i do pierwszej warstwy pustków ścian działowych na parterze (może jestem trochę "skrzywiony" na tym punkcie)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 12.01.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Jeszcze dopiszę aby zaoszczędzić czasu próbującym: mieszałem w betoniarce kawałki styropianu i kamienie (duże) - myślałem, że się samo rozdrobni - niestety efekt mizerny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.01.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Mi się nie udało na szybko zmontować sprawnej maszynki i kilka worków styro czeka na lepsze czasy lub mój humor. Już minimalny luz na uchwycie wiertarki spowoduje prędzej czy później przecięcie rury. Wiertarka, dokładnie taka sama makita jak ta z linkowanego wątku dostała w kość i zaczęła wydzielać dziwne zapachy topionego plastiku(przyznam że już jest wiekowa). Po godzinie pracy można robić za odgromnik, tak się wszystko elektryzuje. Jak się elektryzuje, to kulki styro są przyklejone wszędzie. Ja raczej bardziej byłbym skłonny do zmontowania małej beczki, maks. 100l, takim zamocowaniu jakiegoś metalowego śmigła tak, aby drugi koniec można było luźno umieścić w dolnej części beczki w jakimś łożyskowanym elemencie i wio. Po skończonej pracy pokrywę razem z wiertarką odłączamy i w środku mamy granulat. Mielenie w patencie Geda trwa długo, u mnie przynajmniej tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 25.11.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Czy przypadkiem styropian się nie utlenia i nie znika? Czy tylko jest wrażliwy na światło? chcę zrobić z resztek styropianu granulat. kiedys na forum ktos pokazywal maszynkę domowej roboty, do robienia granulatu z kawalkow styro. moze pamietacie gdzie to było? albo macie pomysł jak to zrobić? ps tarcie o ścianę odpada, za duzo tych resztek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 25.11.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 zobzc na ten link tu mozna kupic rozdrabniacz młynek do styropianu : robiłem takim ostatnio, nawet daje radę, pod warunkiem że się jakiś większy kawałek nie zablokuje (przy tępych nożach nie trudno o to), bo wtedy mieli kulki na pył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
man77poczta.onet.pl 05.05.2015 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Sprzedaja tanio takie male rozdrabniacze do styropianu firma gregostal i hurtex skawina O ile dobrze pamnietam to cena za taki rozdrabnicz do styropianu to okolo 1800 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
man77poczta.onet.pl 02.11.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 chcę zrobić z resztek styropianu granulat. kiedys na forum ktos pokazywal maszynkę domowej roboty, do robienia granulatu z kawalkow styro. moze pamietacie gdzie to było? albo macie pomysł jak to zrobić? ps tarcie o ścianę odpada, za duzo tych resztek na stronie hurtownia7 sprzedaja takie małe młynki rozdrabnicze do styropinu nie wiem czy pasuje i czy cena bedzie dobra , ale warto zobzcyc , podone maszyny wystarczy wpisac w youtube młynek do styropinu i mozna tam zobzcyc jak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts