akapap 05.08.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam, dekarze zamontowali u mnie okna dachowe w taki sposób, że dolna cześć okna dachowego jest wyżej nad dachówką niż górna. Jednym słowem linia okna nie jest równoległa z linią dachówki. Skutkuje to tym, że okno bardziej wystaje przy jego dolnej części nad dachówkę, np. 5 cm, niż w górnej części np. 1 cm. łaty: 5x6. Czy to jest prawidłowy montaż? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 06.08.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Do bani. Okno dachowe winno być równoległe do połaci dachu a najlepiej jak jest wpisane w połać - i tak się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 06.08.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 jak mają takie problemy to sprawdź po montażu szczeliny między ramą a skrzydłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.08.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam, dekarze zamontowali u mnie okna dachowe w taki sposób, że dolna cześć okna dachowego jest wyżej nad dachówką niż górna. Jednym słowem linia okna nie jest równoległa z linią dachówki. Skutkuje to tym, że okno bardziej wystaje przy jego dolnej części nad dachówkę, np. 5 cm, niż w górnej części np. 1 cm. łaty: 5x6. Czy to jest prawidłowy montaż? Pozdrawiam. Gdyby było odwrotnie to można by to jakoś uzasadnić. W ten sposób jaki opisałeś jest to prawdopodobnie fuszerka. Zapytaj montażystów o cel takiego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA79 06.08.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Montowałam takie okna z moim tatą (laicy w tym temacie) zgodnie z instrukcją i wyszło prościutko, więc panowie chyba się nie przyłożyli. Powinno być poprawione, bo źle zamontowane okno dachowe to jedna z głównych przyczyn przecieków! A szkoda później wszystko zrywać i naprawiać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts