ifka13 27.08.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 uważam ze lepszy jest z piwnicą, zawsze to wiecej miejsca, ale jednak koszt jej budowy jest znaczący jak również w naszym przypadku wysoki poziom wód gruntowych nie sprzyjaj jej wykonaniu, dlatego budujemy BEZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 28.08.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Tinek przy budowaniu musimy się dostosowywać do pewnych uwarunkowań nazwijmy to odgórnych... U nas też jest glina naszczęście "tylko" do 2,10 poniżej już piach... Nas do zbudowania piwnicy "zachęca" także niewielka powierzchnia działki... Pozdrawiam ps. ładne pomieszczenie gospodarcze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 28.08.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 dzięki, u mnie glina 7-8 m (a może by tak cegielnię ) pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia1979 29.08.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 jak sie ma dom bez piwnicy to zawsze jakas szafa zamienia sie w graciarnie. chociaz ja jakbym miala wybor to wolalabym strych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 01.09.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Cały dom mam podpiwniczony . Mam dużo pomieszczeń w piwnicy : w jednej będzie pralnia , w drugiej piec na ekogroszek , w trzeciej jeśli kiedyś będę chciała mogę zamontować piec gazowy i nadal zostają mi trzy pomieszczenia . http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/vh/sd/aboj/cuYTHWYTGGfkc2MkhX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia1979 01.09.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 no to masz swietnie wszystko zaplanowane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.09.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Odkrywam na nowo ciekawe watk i po 3 latach mieszkania w nowym domu zmieniłabym jedno. Wybudowałabym dom z piwnicą!!!Zla jestem, ze wyedukowałam sie na Muratorze, a tam zdecydowanie polecali dom bez piwnicy. Wnioski po 3 latach _ nie mam gdzie trzymac wina, nalewek robionych namietnie przez meża - mieszkam na zadupiu i kupuja większe ilosci wody, soków itd - nie mam gdzie trzymac mebli ogrodowych w zimie - opony, narty, kosiarka zasmiecaja mi garaz - nie mam miiejsca na stare numery Muratora - nie mam miiejsca na wielka zamrazarke skrzyniowa, a mogłabym tam trzymac mrozone, owoce, pierogi i gołabki mamine to tak na szybko. Następny dom bedzie na 100% z piwnicą aaaaa, nie mam gdzie trzymac roslin które zimuja w pomieszczeniu oraz cebulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareczek7 08.11.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Według mnie piwnica jest bardzo użyteczna:), chyba że ktoś preferuje bardzo miejski tryb życia.Można przechowywać w niej wiele rzeczy i nie martwić się że plątają się one po domu. Pomieszczenia w piwnicy można wykorzystać na pralnie, spiżarnie czy kantorek na narzędzia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDIX 08.11.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Im mniej pomieszczeń pomocniczych, tym lepiej, bo mniej sprzątania i łatwiej coś znaleźć. Dobrze mieć piwnice, ale porządną: suchą i dobrze wykończoną. To jednak kosztuje i to sporo. Badziewa lepiej w ogóle nie robić, bo tylko straszy i wkurza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renalda 08.11.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 A gdzie trzymac wino? Pewnie, mozna kupic kimatyzowana szafke, ale to koszt taki sam, jak piwnicy, no i dochodzi zuzycie pradu. A bez wina nie ma zycia. Nie ,niema życia bez wina, ale ja nie robię piwnicy. Zrobię taką specjalnie na wino na tyłach grillownika w ogrodzie. Piwnica pod domem jest nam nie potrzebna. Po pierwsze boję się duchów a one jak wiadomo mieszkają w piwnicy i na strychu. Po drugie - mam około 40 m2 pomieszczeń gospodarczych na poziomie domu. Po trzecie byłam w domu u ludzi z wieeelką kasą gdzie piwnica jest lepiej urządzona niż u niektórych salon, a i tak nie dało się wyeliminować tego "piwniczanego" smrodku. Te argumenty utwierdzają mnie w przekonaniu, że piwnica jest zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.11.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 A gdzie trzymac wino? Pewnie, mozna kupic kimatyzowana szafke, ale to koszt taki sam, jak piwnicy, no i dochodzi zuzycie pradu. A bez wina nie ma zycia. Nie ,niema życia bez wina, ale ja nie robię piwnicy. Zrobię taką specjalnie na wino na tyłach grillownika w ogrodzie. Piwnica pod domem jest nam nie potrzebna. Po pierwsze boję się duchów a one jak wiadomo mieszkają w piwnicy i na strychu. Po drugie - mam około 40 m2 pomieszczeń gospodarczych na poziomie domu. Po trzecie byłam w domu u ludzi z wieeelką kasą gdzie piwnica jest lepiej urządzona niż u niektórych salon, a i tak nie dało się wyeliminować tego "piwniczanego" smrodku. Te argumenty utwierdzają mnie w przekonaniu, że piwnica jest zbędna.a jak robisz ta piwnice na wino? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raydenstream 09.11.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Piwnica to świetna sprawa. Cięzko się zdecydowac bo każdy liczy koszty ile wiecej wyda itd. Ale jak już sie zbuduje to pozostaje tylko zadowolenie Sam wybrałem projekt bez piwnic, i w trakcie zdecydowałem się je zrobić i nei załuje. Zyskałem dzieki temu dodatkowe 90m, co moge zagospodarowac na pralnie, siłownie io wiele innych rozwiązan mozna tam zastosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emqwadrat 11.11.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Ja buduję bez piwnic - pomieszczenia gospodarcze będę miał na poziomie parteru i piętra co by nie łazić za bardzo.. Ale to dla mnie... A które święta są lepsze...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 17.11.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 nie mam piwnicy i bradzo tego żałuję mogłem w trakcie robienia fundamentów podpiwniczyć garaż35 m2 i pomieszczenie gospodarcze aleta mądrość doszła do mnie gdy były już wykonane fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżunia 24.11.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 A my będziemy mieli dom częściowo podpiwniczony. Pod ziemią będzie garaż, pralnia i kotłownia. Wyboru nie mieliśmy - linie zabudowy powodują, że nad ziemią możemy pozwolić sobie na garaż tak wąski, że trzebaby było wychodzić z auta chyba przez szyberdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełG 26.11.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Przy spadku terenu, wąskiej działce - zdecydowanie piwnica, w inny przypadku bez.pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 26.11.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Zdecydowanie dom z piwnicą, chociażby pod połową domu.Garaż w piwnicy to zły pomysł, tak samo jak garaż przy domu. Lata eksploatacji samochodu dadzą znać o sobie. Wystarczy samo wjeżdżanie i wyjeżdżanie.Kotłownia i pomieszczenia gospodarcze jak najbardziej w piwnicy. Kotłownia "CO" najmniej za systemem podwójnych, oddzielnych drzwi. Pojedyncze nie spełniają swojej roli. Otwierane i zamykane powodują przenikanie zapachu i kurzu do pomieszczeń domu. Oczywiście dotyczy to pieców tradycyjnych i na eko-groszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.11.2008 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Gdybym budowała nowy haus, napewno zainwestowałabym w piwnicę, a że kupiłam gotowy "do malego remonciku" i nie ma piwnicy, cały czas zastanawiam sie gdzie bede trzymać "piwniczne" rzeczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 28.11.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 malka na strychu domku, na strychu garażu, w piwnicy pod altanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 28.11.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Jak jest mozliwosc miec piwnice to budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts