Kluseknsk 05.08.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam Pozwoliłem sobie napisać bo już jestem głupi... Mam kociołek (nowy) Zębiec SWK 10 kW Komin o wysokości ponad 8m przekrój komina około 14*14 a mimo to jest słaby cug, paląc papiery, drewno i innego typu rzeczy otwierając drzwiczki dym wydobywa się do kotłowni i to nie ważne czy szyber jest otwarty czy zamknięty, jak się otworzy drzwiczki dolne na roścież nie ma tak zwanego rwania, czasem słychać jak się powinno buzować... oczywiście komin jest drożny czyszczony czyścikiem najpierw 14 średnicy a później przy pomocy ok 13 kg odważnika czyścikiem o średnicy 18cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 05.08.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Teraz to wogóle nie chce się palić - odwrotna różnica temp. Spróbój przed rozpaleniem wsadzić do wyczystki za piecem zwiniętych kilka stron gazet , i dopiero powypaleniy amknij i rozpal w piecu ! A jeszcze jak czyścisz komin to wybierasz w wyczystce popiół?, bo być może zarosło do wejścia do czopucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.08.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Powodów może być kilka:1. Za mały przekrój komina (tylko 14/14cm) choć to najmniej prawdopodobne w Twoim przypadku2. Warunki pogodowe - ale wtedy powinno brakować cugu tylko przy rozpalaniu3. Brak zasilania w powietrze pomieszczenia z kotłem - jak coś ma wyjść kominem to musi gdzieś wejść do pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts