Maar1979 05.08.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam zabieram się do zbierania papierów i budowy taiego domu http://www.mgprojekt.com.pl/domki/topaz3/index.php dostałem dzisiaj decyzję o warunkach zabudowy. Mam działkę kwadrat 1500 m 39x39m dzialka w z jednej strony przylega do gruntowej drogi gminnej, z drugiej do drogi wewnętrznej dojazdowej. W warunkach zabudowy napisali mi że: 1) muszę zachować odległość zabudowy 8m od drogi wewnętrznej i 8m od lini ogrodzenia przy drodze gminnej gruntowej 2) planowaną zabudowę należy przykryć dachem o nachyleniu 30 do 45 stopni 3) wysokość elewacji frontowej budynku ustala się na na max 2 kondygnacje nadziemne od 3m do 5 m. licząc od poziomu terenu do okapu dachu. Składając wniosek o wydanie WZ, dołączyłem Wstępny projekt domu bez wymiarów i problem polega na tym że wg. projektu dom ma nachylenie dachu 25 stopni, wysokość elewacji 6m, i planowałem go budować bliżej granicy działki niż te 8 metrów. Czy jest możliwe żeby gmina na mój wniosek zmieniła te 3 zapisy, czy już d... i mam szukać innego projektu? Bardzo proszę o poradę bo zielony jeszcze jestem i dopiero się wgryzam w budowlane tematy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 06.08.2009 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Zloz odwolanie od decyzji. To nic nie kosztuje, jesli sa rozsadni to powinni to bezproblemowe uwzglednic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maar1979 06.08.2009 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Dzwoniłem dzisiaj do Urzędu Gminy i powiedzieli mi że mogę złożyć odwołanie od decyzji do Kolegium Odwoławczego i że to napewno będzie trwalo 14-15 miesięcy. Jakaś paranoja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 06.08.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Dzwoniłem dzisiaj do Urzędu Gminy i powiedzieli mi że mogę złożyć odwołanie od decyzji do Kolegium Odwoławczego i że to napewno będzie trwalo 14-15 miesięcy. Jakaś paranoja.. Jakies bzdury, SKO ma czas na odpowiedz 1 miesiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 06.08.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Miesiąc, do dwóch miesięcy. Te 15 miesięcy to absurd nie wynikający z przepisów. Tak długo czeka się na rozpatrzenie skargi decyzji ostatecznej do WSA, a nie do SKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi465 09.08.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Dostaliśmy decyzję w czwartek w której było zapisane szerokośc elewacji frontowej 20m +/- 20 % . Jest to jak dlanas za dużo ,zona na drugi dzień pojechała na gminę i pan architekt zmienił nam WZ od ręki na 16m+/-20%.Ludzkie podejscie do sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts