Darek G 05.08.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Pozmieniało mi się trochę rozmieszczenie ścianek działowych na parterze, w związku z czym muszę przesunąć jeden punkt kanalizacji (odpływ kibelka). Przesuwał go będę o jakieś 30cm dalej. Jak już to rozkułem okazało się, że kolanko końcowe przy tym punkcie to kolanko 87stopni. Przy okazji jak już to mam na wierzchu chciał bym je zastąpić dwoma kolankami 45 stopni. Pytanie jest takie - czy zamieniając kolanko 90 na dwa kolanka 45 nie podniosę w pionie punktu zakończenia kielicha? Bo coś mi się wydaje, że tak, jeśli tak to o ile? Do tej pory kielich wystawał 3cm ponad chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 05.08.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Podniesie się nie dość, że do góry to jeszcze się wydłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 05.08.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Do tej pory kielich wystawał 3cm ponad chudziak. To chyba nie jest problem bo od chudziaka do do poziomu posadzki masz zapewne jeszcze z 15-17 cm zapasu na styropian i wylewkę? Jedyne w czym może przeszkadzać bardziej wysunięty kielich to że będzie wystawał i zawadzał - a to się ktoś potknie, a to drabiną czy rusztowaniem przyłoży... ale chyba tego można uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts