Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak spędzacie wolny czas?

albertos

Recommended Posts

Weekendy nie pracuje zawodowo ale musze nadgonic wtedy caly tydzien w domu. Pracujac wyjezdzam rano, wracam pod wieczor, potem do pozna jeszcze zawsze jest cos do zrobienia, w soboty sprzatanie, niedziela teren wokol domu i gotowanie na kilka dni.

Wolnego czasu od przeprowadzki nie mam, na forum jestem bedac w pracy :p , w domu z doskoku.

Przed 2007 -

- Lubiłem grzebać w aucie

- Imprezy. Zasadniczo co weekend poczynając od piątku znajomi u nas, my u znajomych, wypad do Kazimierza, Krakowa, na działkę etc.

- grałem w squash

- mecze ekstraklasy (kibic stadionowy piłki nażnej)

Po 2007 -

- zasadniczo na poczatku z dniem wolnym w tygodniu i wolną niedzielą BUDOWA od 18.30 do 21 w soboty cały dzień.

- od października 2008 BUDOWA bez dnia wolnego w tygodniu i czasem pracującą niedzielą.

Padam na ryj. Jak mam wolne to zasypiam. Obecnie jestem po przeprowadzce i od najbliższej soboty mieszkamy u siebie.

Nie wiem co zrobię z wolnym czasem.

Przed 2007 -

- Lubiłem grzebać w aucie

- Imprezy. Zasadniczo co weekend poczynając od piątku znajomi u nas, my u znajomych, wypad do Kazimierza, Krakowa, na działkę etc.

- grałem w squash

- mecze ekstraklasy (kibic stadionowy piłki nażnej)

Po 2007 -

- zasadniczo na poczatku z dniem wolnym w tygodniu i wolną niedzielą BUDOWA od 18.30 do 21 w soboty cały dzień.

- od października 2008 BUDOWA bez dnia wolnego w tygodniu i czasem pracującą niedzielą.

Padam na ryj. Jak mam wolne to zasypiam. Obecnie jestem po przeprowadzce i od najbliższej soboty mieszkamy u siebie.

Nie wiem co zrobię z wolnym czasem.

Za bardzo sie nie zastanawiaj co zrobisz, bo czasu wolnego majac dom raczej nie bedziesz miec :p .

A ja się nie daję pokonać domowi. Walczę z nim dzielnie, więc od czasu do czasu wydzieram mu "wolny czas". Jedziemy w góry na jeden dzień lub na kilka dni (długi weekend). Jedziemy z dziećmi nad wodę (marnie z tym w okolicach Krakowa). Zabieramy dzieci do teatru albo na jakieś imprezy. Jedziemy na rowerach do Puszczy (za blisko ją mamy, więc to raczej rzadko). Czasem, gdy pojawia się któraś babcia, jedziemy SAMI do kina!!! No i takie tam różne...

A potem marudzę, że tyle jeszcze w domu nie zrobione, że już dwa lata mieszkamy, a tego i tamtego nie ma...

Za bardzo sie nie zastanawiaj co zrobisz, bo czasu wolnego majac dom raczej nie bedziesz miec :p .

Zgadzam się. Mając dom zawsze jest coś do zrobienia, więc wolny czas dopiero gdzieś na emeryturze :D

dużo wolnego czasu nie mam, ale jak już znajdę chwilę to albo fotografuję, albo masowo biorę udział w konkursach - a najlepiej jak jedno i drugie łączę :)

A w jakich konkursach dokładnie bierzesz udział? Może pochwal się na forum swoimi pracami i tym konkursami ;-)

albertos we wszelakich tak na prawdę... wszystko co trafi mi się w necie :) Teraz przymierzam się do wysłania zdjęcia na konkurs ......., ale jeszcze nie mam oryginalnego pomysłu, a jak idzie zauważyć na stronie, konkurencja ogromna.... A tak "na szybko" to biorę udział zwykle w jakichś konkursach gdzie jest proste pytanie i od razu formularz do wypełnienia :)

[ moderowano - SPAM ]

albertos we wszelakich tak na prawdę... wszystko co trafi mi się w necie :) Teraz przymierzam się do wysłania zdjęcia na konkurs ......., ale jeszcze nie mam oryginalnego pomysłu, a jak idzie zauważyć na stronie, konkurencja ogromna.... A tak "na szybko" to biorę udział zwykle w jakichś konkursach gdzie jest proste pytanie i od razu formularz do wypełnienia :)

[ moderowano - SPAM ]

A wygrywasz cos w tych konkursach?

A wygrywasz cos w tych konkursach?

Także się kiedyś konkursowałem. Moje trofea to w Radiu Kolor jak jeszcze był tam Janusz Weiss 5 litrów oleju silnikowego do diesla (od zawsze mam benzyniaki :wink: ), a żona jakiś czas temu wygrała 3 dni dla rodziny w Gołębiewskim w Mikołajkach "all inclusive" + mega kosz słodyczy Gołebiewskiego. Także czasem coś wygrać można :wink: .

Z tym, że ja na swoje 5 litrów oleum musiałem się zdrowo u Weissa nagłowić. A zabrakło mi 15 s do aparatu fotograficznego. Żona natomiast miała pytanie kto prowadził taki sam program w TVP1 do jakiego się dodzwoniła - dzień wcześniej. A, że na macierzyńskim była to do śniadania katowała to codziennie.

I gdzie tu sprawiedliwośc :-?

Jeśli widzę jakiś konkretny konkurs związany z moimi zainteresowaniami to chętnie biorę udział, ale warunkiem są również fajne nagrody bo bez nich nie mam motywacji. Preferuję jednak takie, w których nie tylko decyduje szczęście, bo tego jestem w losowaniach pozbawiony. We wrześniu jadę na wakacje, chce wymienić swoją wysłużoną cyfrówkę na coś lepszego, ale nie za bardzo z kasą, dlatego po forach fotograficznych szukam konkursów z lustrzankami. Fajnie byłoby coś wygrać....

Jedziemy z dziećmi nad wodę (marnie z tym w okolicach Krakowa).

Tak źle z tym nie jest, choć rewelacji też nie ma. Jest jezioro na Prokocimiu, trzeba odbić w lewo tuż przy Tesco na Wielickiej.

Poza tym ostatnio wyczaiłam z okien autobusu, jadąc na kolejny egzamin z prawa jazdy (pfff...paskudna nowohucka), jakiś zalew z dość sporą ilością osób właśnie na Nowohuckiej (jadąc od miasta trzeba skręcić w lewo na Powstańców Wielkopolskich).

Poza tym jest ten nasz zatłoczony Kryspinów- i do niego zawsze mi najbliżej. Wybieramy miejsca rzadziej uczęszczane i mało zaludnione :lol:

Jeśli znasz jeszcze jakieś jeziora lub zalewy- daj znać. :D

Albertos, biorę udział w konkursie foto firmy Develey, tam można wygrać dobre lustrzanki cyfrowe Nikona. Konkurs kończy się pod koniec sierpnia, więc jeszcze trochę czasu zostało. I wygrywa się za punkty, nie w losowaniu.

Z racji pobytu na urlopie macierzyńskim, to wg niektórych mam masę wolnego czasu :wink: :lol: :lol: :lol:

A co to jest wolny czas to wiem dopiero teraz, jak starszy syn pojechal na wakacje do dziadków (hihi, jak ta koza z dowcipu). Jak młodszy śpi to mam przynajmniej ciszę w domu. I zwijam się jak w ukropie, żeby w tym czasie ugotować i posprzątać. Zakupy łączę ze spacerem, co zresztą musi być łączone, bo w pobliskich sklepach są kołowroty w przejściach bądź schody i z wózkiem nie wejdę. Robię więc kilometry do sklepu do którego nie wchodzi się po schodach i ma normalne wejście. Ostatnią książkę przeczytałam jak byłam w ciąży - od porodu nie mam na to czasu. Ale na hobby trochę czasu mam. Zamiast łóżeczka mamy kołyskę, więc aby mieć wolne ręce kołyszę dziecko nogą a w tym czasie robię na drutach albo wyszywam. Jak wyrośnie z kołyski - czas na hobby się skończy (ale może wreszcie zacznie całą noc przesypiać, więc jest szansa, że chociaż sobie pośpię).

Sofie dzięki za info o konkursie Devele`a, właśnie kilka dni temu o nim przeczytałem i mam zamiar dodać tam jeszcze fotkę. Korzystam z ich produktów, więc nie ma problemu z dodatkowymi inwestycjami w scenerię ;-) Martwi mnie jednak niewielka ilość czasu jaka pozostała do końca, mam nadzieję, że ludziom spodoba się moja fotka, ewentualnie wrzucę link tutaj to na mnie pogłosujecie, ok ? :-)

Małe dziecko to oczywiście brak wolnego czasu, chociaż zależy jaki dzidzia ma charakter. Może być nerwowe i płakać na każdym kroku, a z drugiej strony może po prostu spać. Moja siostra cioteczna miała córeczkę, która będąc małym dzieckiem w ogóle nie płakała. Mieli spokój, nie dotyczyły ich nie przespane noce, dziecko zaczęło płakać porządnie dopiero mając 3 latka ;-)