Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak spędzacie wolny czas?

albertos

Recommended Posts

U nas też kiepsko teraz z wolnym czasem, ale jak jest to w weekendy jakieś wycieczki za miasto, w ladne miejsca: okolice gory Ślęży, kotlina kłodzka, kotlina jeleniogórska, Góry Sowie :D ale nie chodzimy po górach, tylko tak lubimy się zaszyć w jakimś ładnym miejscu i po prostu popatrzeć na krajobraz :D

Poza tym rower :D

No, a ja uwielbiam czytać, na to mam czas wieczorami przed snem. Jestem nałogowym "czytaczem" :lol:

Jeśli znasz jeszcze jakieś jeziora lub zalewy- daj znać. :D

Z Niepołomic najbliżej na kąpielisko w Przylasku Rusieckim. Nawet strzeżone jest. Kawałek plaży, trochę trawki pod topolami, kilka zejść do wody niestrzeżonych, dzięki czemu można się zamoczyć bardziej niż do pasa bez gwizdów ratowników. Niestety tłum ludzi z których duuuża część namiętnie griluje wędząc wszystkich wokół w śmierdzącym dymie.

Jest jeszcze kąpielisko między Puszczą a Wolą Batorską chyba (byliśmy tam wiosną na rekonesansie), ale tam jeszcze się nie kąpaliśmy. Mnie się marzy jakieś większe jeziorko z przejrzystą wodą, bez tłumu ludzi... Trzeba było się na Kaszubach albo na Pojezierzu Drawskim wybudować... Los jednak rzucił nas pod Kraków - w góry blisko, a przecież zimą (na narty) gorzej się jeździ niż latem, więc nie jest to wcale takie złe!

Morfeusz - ja bardzo nie lubię książek. Próbowałem się do nich przekonać wielokrotnie, kupowałem książki w interesującej mnie tematyce, a mimo wszystko fascynacja czytaniem kończyła się na drugiej stronie tekstu, dlatego podziwiam osoby, które potrafią usiąść i jednego dnia przeczytać nawet całą książkę - dla mnie to zupełnie nie osiągalne.

Na ryby - w kaździuteńki wolny dzień

Na ryby - nad leniwą rzeczkę w cień

zabieramy sprzęt i starkę

a na drzwiach wieszamy kartkę

Nie wracamy aż we czwartek

zapuszczamy się pod Warkę

Na ryby - by zielony wdychać chłód

Na ryby - by odbiciem tykać wód

Jedną twarzą łyknąć z flaszy

Drugą z toni w niebo patrzyć

Na ryby...

Na ryby - w kaździuteńki wolny dzień

Na ryby - nad leniwą rzeczkę w cień

zabieramy sprzęt i starkę

a na drzwiach wieszamy kartkę

Nie wracamy aż we czwartek

zapuszczamy się pod Warkę

Na ryby - by zielony wdychać chłód

Na ryby - by odbiciem tykać wód

Jedną twarzą łyknąć z flaszy

Drugą z toni w niebo patrzyć

Na ryby...

A potem ryby w folię aluminiową i na grilla :lol:

Na grilla nadaje się prawie każda ryba, może lepiej z tymi mniejszymi nie eksperymentować. Chyba najczęściej jedliśmy pstrąga. Do ryby wsadzam masło, pietruszkę, czosnek, pieprz, cytrynę. Sama wsadzam rybę do prażarki, taki metalowych kleszczy, ale można też zawinąć po prostu w folię aluminiową.

my w wolnym czasie (od niedawna) bawimy się w geocaching.

a tak to standardowo - rowery, wędkowanie, łażenie po lesie.

a odnośnie rybki z grilla to są rewelacyjne, zarówno te większe jak pstrąg jak i drobnica typu płotki, okonki - rewelka (tylko te duże robię w folii alu, a te małe bezpośrednio na ruszt - trzeba je posmarować olejem z obu stron, żeby nie przywarły).

• 1 year później...

ja postanowiłam ze swoj domowy bałagam zostawiam mezowi a sama jade na kilka dni urlopu. Musze odpoczac od tego domowego bałaganu.. zmieniamy kuchnie , ale mam juz dosc.. Wynajelismy firmę remontowa ale brakuje mi słow.

Wybrałam Augustów i Kompleks Hotelowy Logos ył ktos z was tam ? ozecie cos polecic? Tzn zrobiłam rezerwacje , ale nie wiem do konca .. Moze zostane i bede ich pilnowac ??

• 2 weeks później...

U mnie czas wolny to sport i spotkania ze znajomymi.

Prowadzę raczej siedzący tryb życia, więc zdecydowałem się na siłownie i sztuki walki - chodzę w sumie 4-5 razy w tygodniu i bardzo sobie chwalę.

kiedy trafi się więcej czasu wolnego to wyjazdy i podróże - to kolejna moja pasja :)

• 1 month później...

my w każdej wolnej chwili jeśli dopisuje pogoda wyrywamy z kocykiem nad Wisłę,

a ostatnio otworzyli nam pod nosem fajne miejsce Port Wisła, to takie miasteczko rekreacyjne, plaża z boiskami, ścianką do wspinaczki, leżakami i hamakami, jest też basen który szczególnie upatrzył sobie mój starszy syn :)