lootek 23.09.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 @alicja i piotr, to Wy przed dachem robicie wykończeniówkę . pokażcie swoje projekty - ja jakoś nie mogłem się zebrać aby opisywać w dzienniku jak przebiega budowa - za duży leń ze mnie.......... poza tym jestem niecierpliwy i szybko się denerwuję więc może to i lepiej, żeby więcej czytać niż pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 26.10.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Witam, jak Wam idzie budowa - zwłaszcza przy niesprzyjającej prognozie pogody? chciałem sobie trochę ponarzekać, że ocieplenie będzie mnie kosztowało 20% więcej z uwagi na temperatury jakie mają panować w najbliższym tygodniu i komu mam wystawić fakturkę za różnicę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 26.10.2012 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Witajcie,w naszym dzienniku nie ma jeszcze najbardziej aktualnych foto, ale postaram sie wrzucic w nastepnym tygodniu.PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkagrzegorz 27.10.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Hej witamy! u nas powoli ale prace też postępują Zalaliśmy strop i bierzemy się za górę. Więźba zamówiona, teraz szukamy dachówki i okien dachowych (zastanawiamy się nad drewnianymi-czy warto?? Porady mile widziane:p). Zrobiła się zima co nie napawa optymizmem... LOOTEK: COŚ O TYM WIESZ..? A swoją drogą czemu ten koszt ocieplenia wzrósł o 20 % - robocizna? Aha LOOTEK: naTwoich zdjęciach widać dwa okna dachowe w łazience - to są białe od środka plastiki czy drewniane? Zastanawiamy się nad urządzeniem górnej łazienki stąd pytanie czy któreś okno nie wypada nad wanną (my chcemy jedno okno zlikwidować) - jak u siebie to rozwiązaliście? POZDRAWIAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 29.10.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 fakt, zima przyszła - ponad 10 cm śniegu (padało przez całą sobotę) bleeeee a co do kosztu - cena wzrosła o dodatkową potrzebę podgrzewania - wykonawca korzysta z własnego agregatu prądotwórczego okna wszędzie mam plastiki (białe bo tańsze - ale można wybrać w kolorze to wtedy nie będzie takiej różnicy jak u mnie - okna dachowe w bieli a drzwi balkonowe w brązie w łazience oba okna mam nad wanną - tak wyszło ale chciałem mieć doświetloną łazienkę -takie skrzywienie.............. aha uwaga - jeżeli dwa okna obok siebie to zamawiajcie podwójny fartuch a nie dwa pojedyncze - ja musiałem zmieniać uważajcie na wysokość zamontowania okien dachowych - u mnie trochę za wysoko i muszę na palcach stawać aby coś zobaczyć ale może dzięki temu będzie jaśniej w pokojach - czas pokaże....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 31.12.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 ale tu cisza albo juz wszyscy zasnęli snem zimowym, albo już zakończyli budowę i podczas mieszkania nie ma czasu na pisanie na forum.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomas90 17.01.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Czy ktokolwiek ma już urządzony w środeczku ten domek? Jeśli tak to prosiłbym o jakiekolwiek zdjęcia.PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 18.01.2013 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Czy ktokolwiek ma już urządzony w środeczku ten domek? Jeśli tak to prosiłbym o jakiekolwiek zdjęcia. Pozdrawiam Tomek Cześć Tomek, Myśle że możesz również przejrzec galerie osob, ktore buduja "dom w groszku" z archonu. Te projekty sa bardzo podobne do siebie:) U nas jeszcze sporo prac zeby zamieszkac, ale mysle ze na jesien bedziemy mogli sie podzielic fotkami:) Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomas90 18.01.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Witam,Dzieki za odpowiedz napewno przegladne dom w groszku, ale jakbys mial jakiekolwiek zdjecia swojego domku od wewnatrz to dodaj do dziennikaPozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszubek 22.01.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) fakt, zima przyszła - ponad 10 cm śniegu (padało przez całą sobotę) bleeeee a co do kosztu - cena wzrosła o dodatkową potrzebę podgrzewania - wykonawca korzysta z własnego agregatu prądotwórczego okna wszędzie mam plastiki (białe bo tańsze - ale można wybrać w kolorze to wtedy nie będzie takiej różnicy jak u mnie - okna dachowe w bieli a drzwi balkonowe w brązie w łazience oba okna mam nad wanną - tak wyszło ale chciałem mieć doświetloną łazienkę -takie skrzywienie.............. aha uwaga - jeżeli dwa okna obok siebie to zamawiajcie podwójny fartuch a nie dwa pojedyncze - ja musiałem zmieniać uważajcie na wysokość zamontowania okien dachowych - u mnie trochę za wysoko i muszę na palcach stawać aby coś zobaczyć ale może dzięki temu będzie jaśniej w pokojach - czas pokaże....... Witam ja wybrałem ten sam co tylko M74C -czyli podpiwniczony z garażem 2 stanowisk owym pozwolenia mam wszystko na wiosnę działam Mi to pójdzie szybko bo prowadzę firmę budowlaną w woj. Pomorskim wiec za pracę mojej budowy będę płacił stawkę godzinową Moja firma zajmuje się stanami surowymi oraz pod klucz jak ktoś chce wiedzieć ile za prace poszczególne to mogę pomoc ile biorą aby was nie naciągnąć na koszta robocizny Ja każdych prac prowadzę zdjęcia wiec jak ruszę za łoże temat i bede opisywał wszystko po kolei wraz z zdjęciami , moje zmiany to zamiast stropu Teriva zastępuje lanym bo jest tańszy i mała zmiana pomieszczeń w piwnicy kołowania będzie pod numerem 22 (była 21) a pomieszczenie gospodarcze 21 a( było pod 22) po prostu na odwrót ,ogrzewanie centralne , także myślę nad usunięciu ścianki działowej , lub skróceniu z miejsca postojowego pojazdów do gospodarczego które mieści się pod numerem 23 Jestem ciekaw czy ktoś zakończył budowę takiego chodzi mi o zdjęcia ułożenia umeblowania , lub jak w rzeczywistości on wygląda Edytowane 22 Stycznia 2013 przez kaszubek M74C - PROJEKT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkagrzegorz 12.03.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Witamy! Dawno się nie odzywaliśmy, walczymy dzielnie z kolejnymi etapami budowy... Jesteśmy na etapie instalacji elektrycznej i wodno-kanalizacyjnej, potem jeszcze kominek z rozprowadzaniem ciepła no i tynki, wylewka, a co dpiero szczegóły w łaziece, kuchni... Mam pytanie może ktoś podzieli się z nami doświadczeniem, gdzie w kuchni zaplanowaliście zlewozmywak (czy wszyscy pod oknem???) bo my to zmieniamy, no i gdzie zaplanowaliście piekarnik???(chodzi o taki pod zabudowę - na wysokości ręki) . Walczymy też z decyzją ośiwtlenia salonu, czy decydowaliście się na rozwiązania z projektu, tj. trzy lampy wzdłuż salonu?? Prosimy serdecznie o Wasze porady i doświadczenia, to w końcu dość długie pomieszczenie, może warto dodać jakieś oświetlenie nad miejscem do wypoczyknu tj. na przeciw kominka???? Robimy - na90% schody ażurowe i także rozważamy sposób ich oświetlenia, czy uważacie że jeden kinkiet na ścianie z oknem wystarczy??Czy lepiej jedna lampa dnad schodami? Jak to rozwiązaliście? Pozdrawiamy i dzięki ze ewentualne podpowiedzi:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 13.03.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 cześć,w temacie Waszych pytań:1) zlewozmywak pod oknem (ja lubię) ale można w narożniku - też ponoć ładnie.2) piekarnik w zabudowie na całej ścianie na przeciwko okna3) w salonie - 3 lampy wiszące na przeciwko kominka i 2 wiszące nad stołem w części jadalni4) schody lane (pełne) oświetlone 2 kinkietami na każdej ze ścian po bokach okna klatki schodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-neczka 13.03.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Witam Serdecznie!My mieszkamy już w wymarzonym domku prawie 3 miesiące:) Jest dobrze, ale jeszcze trochę pracy przed nami. Cicho, spokojnie, dużo przestrzeni i sprzątania:) Co do pytań to:- zlew w kuchni mamy po lewej stronie (jakby ktoś stał przodem do okna), pod oknem długi blat, a z prawej strony kuchenkę,- piekarnik w zabudowie na przeciw okna, tam też jest lodówka - w ogóle całą tą ścianę zabudowaliśmy,- w salonie mamy trzy lampy (jak w projekcie), każda z sześcioma kloszami i jak palą się wszystkie jest bardzo jasno,- schody drewniane. Pozdrawiam i życzę wytrwałej pracy:) Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-neczka 13.03.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 A i mamy dwa kinkiety na schodach plus okno na ścianie, jest jasno. Jeszcze jest miejsce na lampki w schodach, ale jeszcze trochę potrwa zanim założymy. Pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkagrzegorz 13.03.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) Hej no gorące dzięki Wam za blyskawiczną reakcje i podpowiedzi !!! My również, jak Aneczka planujemy zlew po lewej stronie na rzecz blatu pod oknem (jesteście zadowoleni z tego rozwiązania?), lecz obawiamy sie zabudowania tej ściany naprzeciwko (chodzi nam o przestrzeń, ale może obawy te są nieuzasadnione (?)) i myślimy tam o zwykłym blacie, w rogu tylko lodówka, no i może ten piekarnik. U nas będą schody ażurowe, więc myśleliśmy że jeden kinkiet na ścianie nad oknem da radę, ale po Waszych wypowiedziach widzę że to chyba mało... No jeszcze raz dzięki za porady ! Fajnie macie, że juz tyle macie za soba, no a potem rzeczywiście - sporo więcej do sprzątania, ale to pewno tez i radośc ze swojego domeczku. A Ty Lootek tez już mieszkasz? Byłoby super zobaczyć jakieś zdjęcia z wnętrz, jakby ktoś chciał się pochwalić Pozdrawiamy, aby do wiosny!!!!! Edytowane 31 Marca 2013 przez agnieszkagrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 14.03.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 niestety jeszcze nie mieszkamy, wciąż walczą u mnie fachowcy z kartongipsami, potem łazienki, kuchnia, podłogi, drzwi, schody, no i balkony, taras, podjazd, elewacja z parapetami .................................... no i ogrodzenie.pewnie wszystkiego się nie da do przeprowadzki, ale myślę o przenosinach na czerwiec, może lipiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-neczka 17.03.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Witam!My mamy zabudowaną ścianę z lodówką i piekarnikiem i w tym miejscu resztę szafek aż do samej góry. Nie zabierają nam przestrzeni, bo tam, gdzie jest zlew, kuchenka i reszta pod blatem, nie mamy szafek wiszących i jest "czym oddychać". W kuchni jest dużo miejsca i z wszystkim się pomieściliśmy. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 09.04.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 witam, czy ktoś już coś robi na swoich budowach? tyle szumnych zapowiedzi było, że jeden z przedmówców założy dziennik - czy ktoś go widział (mam na myśli dziennik, nie przedmówcę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkagrzegorz 22.04.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Hej, no super wiosna przyszła więc my ostro do roboty, aż przyjemnie cos podziałać.,Walczymy teraz z górną łazienką, dumamy nad ustawieniem wanny, czy ktoś z Was ustawioną zwdłuż ma wzdłuż skosu? czy lepiej może prostopadle???Jesteśmy wysocy i nie chcemy sie urzerzać głowami przy wychodzeniu z wanny. No i wtedy gdzie dać toaletę, na prawej ścianie, czy obok wanny. Macie jakies sugestie w tej kwestii?? DZięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 23.04.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 no wreszcie coś się ruszyło w tym wątku u nas wanna pod skosem, po prawej od wejścia kabina prysznicowa i kibelek, a po lewej umuwalka. taki plan, i pewnie tak to się zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts