Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przymocowanie umywalki miski do blatu - HELP!

Patisiak

Recommended Posts

Wlasnie przy realizacji lazienki pojawił nam się problem - kupiona umywalka miska zaprojektowana przez Pania Architekt na blacie obklejonym płytkami (blat z GK albo OSB, jeszcze nie wiadomo). Grubosc takiego blatu wyjdzie spora - z 5-6 cm - i tu pojawia sie problem - jak przymocować do tego umywalke?

syfon mozna przedlyuzyc etc - ale klick-klack odpływ (taki dłuższy) jest jednak za króki aby objąć cały blat - jak taką umywalkę zamocować?

we wszelkich sklepach są montowane do cienkiej szyby, ale mnie sie szyba nie podoba.. najlepszy bylby bla okladany plytkami, ale nie wiem czy nie szukac jakiegos cienszego drewnianego, max 2-3 cm.

PLEASE HELP - ktokolwiek ma taką umywalkę?

Wiesz co poszukaj po necie jak sie robi taki blat bo na pewno mozna zrobic z płytek tym bardziej ze na wielu wizualizacjach pokazane sa własnie blaty z płytek i umywalki jakos dało sie tam zamontowac. Duzo osób z forum tez ma takie blaty wiec poczekaj moze ktos sie zgłosi,nie ma sensu robic czegos co Ci sie nie podoba. Jask cos znajde to podrzuce linka.

no właśnie mnie też się wydaje że to nie powinna być wielka filozofia... cholera, ci "fachowcy" to są dobrzy głównie w wyszukiwaniu problemów :/

jeszcze poszukam dluższych odpływów klick-clack... może tu o to się rozchodiz. Ten co kupilismy na 5cm, może inna firma produkuje dłuższe...

Mam blat obłożony płytkami, nawet grubszy niż 5-6 cm. Dziura była wycięta najpierw w okładzinie k-g, a potem płytki stosownie docięte - nic nie widać.

U mnie to samo. Blat ma pewnie ok. 16 cm. Syfon przedłużony. Wszystko gra.

Oto zdjęcie (jeszcze z czasów niezamieszkanych):

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ta/hh/855c/I0BzMvPvOn9GH6P6YB.jpg