ewalter 06.08.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam,W przyszłym roku zamierzam rozbudować domek letniskowy (technologia szkieletowa, pow. 45m2) o około 60-70m2 i zrobić z niego dom całoroczny. Obecnie jestem w fazie finalnej załatwiania warunków rozbudowy.Mam pytanie dotyczące kosztów projektu rozbudowy i adaptacji takiego domku?Ile weźmie architekt (i konstruktor) za taka robotę?Domek jest na Mazowszu pod Warszawą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.08.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam, W przyszłym roku zamierzam rozbudować domek letniskowy (technologia szkieletowa, pow. 45m2) o około 60-70m2 i zrobić z niego dom całoroczny. Obecnie jestem w fazie finalnej załatwiania warunków rozbudowy. Mam pytanie dotyczące kosztów projektu rozbudowy i adaptacji takiego domku? Ile weźmie architekt (i konstruktor) za taka robotę? Domek jest na Mazowszu pod Warszawą. pozdrawiam W temacie nie pomogę, ale przemyśl może opcję z likwidacją istniejącego domku i wybudowanie całkiem nowego, większego. Doprowadzenie domku letniskowego do stanu całorocznego to też ogrom pracy, a pozbywając się tego problemu zyskujesz dodatkowo dowolność wyboru przy nowej inwestycji. Oczywiście wszystko zależy od chęci, kosztów i stanu istniejącego budynku dlatego to tylko luźna sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts