ewamin 06.08.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 WitamKupiłam ostatnio lustro stojące do łazienki w metalowej oprawie, którą chciałabym przemalować ale nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać, żeby nie popsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.08.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Kupujesz Tikkurilę do metalu w dowolnym kolorze i malujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.08.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Jeśli możesz zdemontować ramę to kupujesz dowolną farbę do metalu, dobry pędzel i malujesz. Jeśli nie możesz zdemontować to musisz uważać.Dobrze byłoby zmatowić obecną farbę przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 06.08.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Lustro nie jest jeszcze złożone więc nie ma problemu z zabezpieczaniem ale rama lustra jest ozdobna więc pędzel chyba odpada. A czym najlepiej zmatowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 06.08.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 są też spraye do różnych powierzchni, w tym do metalu. różne odcienie, w tym srebro, złoto, czy miedź. ale ja do metalu ich nie używałam, więc głowy nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaTal 06.08.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Ja ostatnio odnawiałam ramę metalową. Zakupiłam spray do metalu (niski koszt ok. 12-14PLN), ramę trzeba było przetrzeć rozpuszczalnikiem, albo czymś innym co odtłuści (chociaz Ty masz nową to może i nie trzeba, no ale nie zaszkodzi) i spryskać z pewnej odległości. I znowu mam nowe ramy Na opakowaniu jest instrukacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts